tisdag 27 oktober 2015

Män är från mars kvinnor är från venus pocket

På planeten Venus odlar invånarna sitt känsloliv. Invånarna på Mars är inte intresserade av känslor. Egentligen är det lika bra att inse det vi kommer från olika planeter. Och egentligen är det underligt att vi någonsin kan mötas. Män från är från Mars Kvinnor är från Venus har på svenska utkommit Mars åtrår Venus - Venus älskar Mars , Mars och Venus tillsammans för allti Mars och Venus i kärlekens tecken, Mars träffar Venus , Att börja om, Hur man får det manönskar.


John Gray är en amerikanska pyskolog och äktenskapsrådgivare.

Jag köpte den för en femma och beslöt mig för att försöka förstå varför den blev en sådan bestseller när den kom ut. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Gray hävdar i sin bok att många av våra relationsproblem beror på att män och kvinnor är så fundamentalt olika varandra. Kvinnor vill till exempel prata hela tiden och män behöver mycket tid för sig själva utan att bli. Män är från Mars , kvinnor är från Venus.


Gray föreläser, skriver artiklar, behandlar klienter och utbildar terapeuter enligt sina läror. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare. Män och kvinnor mer lika än olika.


Nej, män är inte från Mars eller kvinnor från Venus.

Faktum är att män och kvinnor har många fler likheter än olikheter, och har alla möjligheter att förstå varandra. Män från Mars , kvinnor från Venus ” är en kandidatuppsats som utgörs av statistiska undersökningar över svenska folkets konsumtion av varugrupperna kläder, underkläder och skor. Gray, John: Men are from Mars , women are from Venus.


För mig är det helt uppenbart att Sören Olsson och Anders Jacobson tar chansen att förstärka myten om att män är från Mars och kvinnor från Venus – istället för att inse vilket ansvar de har som barnboksförfattare och gå i bräschen för allas rätt att få vara individer. Din typ av argument hör man ofta från minoriteten radikala feminister och jämställdhetsivrare som vägrar att inse att män och kvinnor faktiskt ÄR olika. Genom alla tider har vi varit noga med att peka på skillnaderna mellan kvinnor och män , och inte ens i det mest jämställda av samhällen skulle man komma undan det faktum att finns olikheter mellan en snippa och en snopp. Att hänvisa till uppfostran tycker jag är felaktigt då de grundläggande skillnaderna alltid finns där.


Humorhimlen: Ljud från Cirkus Kiev Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen. Män kommer förvisso inte från Mars och kvinnor inte från Venus , men vi föds normalt till man eller kvinna oavsett vad Simone de Beauvoir säger. Vilket inte förhindrar att dessa skillnader kan förstärkas i en patriarkal kultur eller att vissa pojkar är mer feminina och vissa flickor mer pojkaktiga.


Want to like this Page? En skotte var ute på promenad med sin flickvän. De gick förbi en korvkiosk. Genus skiftar från tid till ti från kultur till kultur, från grupp till grupp. Alla samhällen har en uppfattning om hur en kvinna och en man ska vara.


I den västerländska kulturen har kvinnan länge setts som underordnad mannen. Genusforskningen är inriktad på att belysa hur kulturen format och skapat olika arenor för könen. Nu hävdar jag inte att män är från Mars och kvinnor från Venus utan jag tror att våra personligheter spänner över vida gränser som dessutom är överlappande.

Det finns alla sorter från feminina kvinnor till maskulina män och allt däremellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg