onsdag 14 oktober 2015

Homosexualitet england

Medan det i Skottland och Nordirland dröjde ända fram till 1980. Dessutom var det så sent som 20som lagstiftningen ändrades så att byxmyndighet skulle gälla vid års ålder även för homosexuella. I Storbritannien var manlig homosexualitet belagd med dödsstraff till 18då det ändrades till fängelsestraff.


I Skottland och Nordirlan förblev homosexualitet straffbelagt till 19respektive 1982. England och Wales som avkriminaliserade homosexuella handlingar mellan samtyckande män över än år. Det finns emellerti och har historiskt funnits, olika uppfattningar om homosexualitet och en motvilja mot den. Visst, homosexuella aktiviteter var förbjudna, också i England.


Synnerligen omoraliska beteenden”, hångel av något slag skulle jag säga, gav två års fängelse. Den tredje boken om Lord John Grey. Jamie Fraser som frigiven krigsfånge i England efter att det skotska upproret slagits ner.


Homosexualitet england

Han har fått nog av krig och politik och lever ett stilla liv. En dag dyker adelsmannen, soldaten och spionen Lord John Grey. Lundstedt skrev bara om män, eftersom den kvinnliga homosexualiteten var mer osynlig. När folk tänkte på homosexualitet så var det i allmänhet manlig sexualitet de såg framför sig. Men på 1930-talet publicerades en del romaner som tog upp lesbiska teman.


Ett klipp från 19där folk från England blir frågade vad homosexualitet betyder för dem har. Som en reaktion på Kejneaffären bildade några homosexuella en organisation. Man ville upplysa om homosexualitet , driva rättighetsfrågor, och göra det lättare för homosexuella att träffas.


Homosexualitet england

De svenska medlemmarna i en dansk organisation ”Förbundet af 1948”, höll ett möte i Solna lördagen den oktober 1950.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg