fredag 23 oktober 2015

Benskydd häst varför

Skydda din häst vid transport eller träning. Vi har de benskydd du behöver! Benskydd från kända varumärken! Köp benskydd hos Intersport. Handla i butik eller online idag.


Benskydd häst varför

Ett sätt att stärka hästen är att variera underlaget man rider på. De vanligaste materialen på benskydd är läder, konstläder och neopren med skyddande hölje i plast. Varför behöver hästen benskydd ? Vilken typ av skydd just din häst behöver beror på hästens rörelsemönster samt vilken ridsport ni utövar.


Hästar är stora och ståtliga djur som ser mycket tåliga ut. Olika typer av benskydd för häst Strykkappor. Finns i läder, gummi och plast.


Benskydd häst varför

Den är till för att skydda hästen från att sparka sig själv på in och utsida på både fram och bakben. Det som skiljer på fram- och bakstrykkapporna är att bakstykkapporna är lite lägre än framstrykkaporna. Det är viktigt att kyla ner dem om hästen är varm, så att den inte blir överhettad.


Det är naturligtvis en avvägning du måste göra när du använder benskydd på din häst på fritiden. Men att använda benskydd under vardagsarbetet kan vara en bra sak och göra att hästen håller sig fri från skador. Alla hästar ser olika ut och det gör även deras ben så därför så försöker vi på Stably att tillgodose er ett brett utbud på benskydd i form utav senskyd strykkappor, damasker, lindor och boots. När används de olika typerna utav skydd och varför ? Eftersom hästar är benägna att få sår och andra skador på insidan eller utsidan av benen på grund av slag och strykningar av de andra hovarna, är det viktigt att ge dem bästa möjliga skydd. Benlindor används ofta för hästar som är känsliga för neopren eller har sår eller ärrvävnad som andra benskydd skulle störa.


Benskydd häst varför

Jag är överlag positiv till att linda hästars ben men om du inte vet varför eller om hästen inte har ett problem kanske du ska avstå, säger Charlie. För den dagliga träningen är benskydd lättare att sköta och hålla rena än vad lindor är. Spola benen efter att hästen gått på saltat underlag som ju är vanligt på vintern. Se till att hästen står rent och torrt under natten.


Håll benskydd och benlindor rena från smuts och se till att de sitter bra. Annars är det lätt att hästen drabbas av skav och sår på grund av skydden, något som ökar risken för mugg och rasp. Med boots för häst kan du skydda ballar och kronområde vid både träning och betesgång.


Stort utbud av hästutrustning online. Jag har haft hästar med rejäla överben pga trauman, där kan du inte sätta på benskydd såvida du inte specialbeställer ett sådant och måttar precis efter hur hästen ser ut. Min ena blev sparkad rätt rejält på insidan av benet, riktigt fult sår, och överbenet blev sedan som en knytnäve.


Skydd var med andra ord inte ett alternativ. Sv: När ska man använda benskydd ? Om hästen stryker sig eller slår i sig för jämnan hade jag kollat upp hur bra den är skodd eller om den är sned på annat vis i kroppen. Min häst är välskodd och genomgången av ET regelbundet så jag vet att det inte är några saker där som stör.


Hästens ben är sköra och kräver de bästa skyddet. Vi erbjuder flera olika alternativ för att matcha just dina och din hästs. Ni hittar allt från traditionella skydd till olika typer av teknikskydd och ventilerade versioner. Förutom benskydd erbjuder vi också ett utbud av riktigt bra damasker och dressyrskydd från bland andra Veredus som enligt många just nu är den ledande tillverkaren av skydd för hästens ben på marknaden.


Hade han inte haft bootsen så hade han nog haft både ont och fula hovar. Just för tillfället så har han även boots i hagen för han drog av ena skon och trasade sönder hoven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg