torsdag 15 oktober 2015

Modersmjölksersättning utan palmolja

I modersmjölksersättning och mjölkfria barnmatsprodukter är det fortfarande vanligt med palmolja. Det kan därför vara svårt att helt undvika palmolja om barnet inte tål mjölk eller behöver ersättning. En positiv nyhet är att vi hittade ekologisk modermjölksersättning med ekologisk palmolja från Hipp.


Modersmjölksersättning utan palmolja

Högst halter har hittats i palmolja , men de kan även finnas i andra vegetabiliska oljor. Livsmedelsverkets råd är att den som vill minska intaget av ämnena kan välja bort kakor, kex och andra livsmedel med palmolja. Bröstmjölksersättning kallas också för modersmjölksersättning eller tillägg. Före fyra till sex månaders ålder ska barn inte äta annat än bröstmjölk eller bröstmjölksersättning.


Bröstmjölk och ersättning ger barnet vad det behöver näringsmässigt och är anpassade till vad barnets kropp kan ta hand om och omsätta. Den palmolja som vi köper är RSPO-certifiera segregerad och spårbar till plantager med hållbar produktion. Modersmjölksersättning och palmolja Jag har läst om de farliga ämnena i bröstmjölksersättning. Mina barn har alla fått ersättning när de var små och nu vill jag gärna veta mer angående riskerna med detta. Det produceras nästan miljoner ton palmolja årligen.


Mer än procent produceras i Sydostasien, främst i Malaysia och Indonesien. Regnskog skövlas för att ge odlingsmark. Men palmoljan är kontroversiell. Tillskottsnäring har en sammansättning som är lämpad för spädbarn från månader. Hypoallergen - minskar risken för allergi mot komjölksprotein.


Jag är i samma situation och letar välling utan palmolja , maltodextrin och emulgeringsmedel. Så trist att all vanlig babyvälling i livsmedelsaffärerna innehåller detta. Har på en ekologisk butik på nätet hittat välling utan dessa ämnen.


Det ena märket är Utrekram och det andra är Holle. Olika sorters modersmjölksersättning. Idag är de produkter med modersmjölksersättning som är godkända i Sverige av mycket hög kvalité som är jämförbar med bröstmjölk.


Vår tillskottsnäring är baserad på mjölk, utan palmolja och avsedd för spädbarn från månader och uppåt. Vad är skillnaden mellan Babyoch Baby3? Utan det är ämnena som skapas när palmoljan tillverkas.


Palmolja kan vara cancerframkallande. Proportionerna av fettsyror närmar sig dem för mjölkfett. Lätta och F från Unilever. Flora har klöverblommor i stället för oljepalmer på byttan.


Läs instruktionerna om hur den ska tillredas. Men det är klart att Livsmedelsverket vill att industrin ska hålla nere halterna eftersom det är otrevliga ämnen som kan bildas vid tillverkningen av palmolja , säger verkets toxikolog Lilianne Abramsson. Två sorter innehöll palmolja - nej tack. En, den som de flesta verkar använda, innehöll maltodextrin! Den här gallringen resulterade i att vi stod där med ett finska märke.


Modersmjölksersättning utan palmolja

Så nu började jag förstås fundera, varför ska det vara maltodextrin i modersmjölksersättning ? Den är fast i rumstemperatur, likt smör och kokosfett, och kräver inte härdning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg