måndag 11 januari 2016

Adressändring gratis

Pröva våra användarvänliga designverktyg eller välj en av våra tusentals mallar. Bevaka din adress gratis. Du som har en säker, digital brevlåda för myndighetspost får nu ett meddelande så fort din folkbokföringsadress ändras i vårt register.


Tjänsten är gratis och det är ett snabbt och säkert sätt att hålla koll på din adress. När du flyttar och adressändrar får alla postutdelare ett meddelande om att du inte längre bor kvar på samma adress. Många företag väljer att inte betala för.

Ta med dig posten när du flyttar eller reser bort. Vi hjälper dig att eftersända och meddela företag din nya adress. Skickar din post tillfälligt till. Just nu är det många som kontaktar oss om adressändringar.


Det finns företag som tar betalt för tjänsten, trots att Skatteverket tar emot din flyttanmälan gratis. Du kan göra adressändring gratis direkt på Skatteverket. Det gäller lite speciella regler för adressändring av barn, läs längre ned i denna artikel.


Det kan även vara bra att beställa eftersändning av posten till den nya adressen, det tar adressändring.

För mer information, se Frågor och svar. Gratis adressändring med statliga Skatteverket eller betala dyrt för onödiga tjänster hos andra aktörer än Skatteverket? Konsumentenheten reder ut vilken adressändringstjänst du skall använda dig av när du gör en adressändring i samband med att du ska flytta till din nya bostad. Eftersänd post gratis.


Om du vill eftersända din post gratis kan du behöva räkna med lite mer arbete. Istället får du ordna eftersändning gratis vilket du kan göra genom att: Skaffa en digital brevlåda. Adressändra snabbt och enkelt Det kostar ingenting att anmäla ny adress.


Vi underrättar även Skatteverket som meddelar vissa andra myndigheter. Din post eftersänds inte automatiskt till nya adressen, eftersändning av post behöver du på anmäla på adressändring. Glöm inte posten när du flyttar.


Gör din adressändring digitalt! Adressändring hjälper dig att få den eftersänd till en annan adress. I Sverige skickas miljarder brev varje år. Här kan du genomföra din adressändring snabbt och smidigt online på ett par minuter.


Tyvärr finns det människor som kapar både postadresser och identiteter. Med Adresslåset och ditt BankID låser du din adress så att ingen annan än du kan eftersända, adressändra eller lagra posten. Så missar du inte någon betalning, kallelse till läkaren eller inbjudan.

Deras studentabonnemang gäller i månader och kostar 2kronor. Att beställa en adressändring vid dödsfallet är kanske inte det allra första man tänker på, men det kan vara viktigt för att inte posten ska komma bort. Att tänka på efter ett dödsfall. Men vägledning kan du få gratis , till exempel via Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument eller om din hemkommun erbjuder konsumentvägledning.


Skatteverket har dessutom sedan i höstas den kostnadsfria e-tjänsten spärra obehörig adressändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg