onsdag 6 januari 2016

Första mensen brun

Passa på - Gäller hela utbudet. Köp professional stylers här. Sebastian Professional hårvård. Begränsad kampanj - Missa inte. Unna dig äkta arganolja här.

Foundation, concealers, Glow etc. Superrabatt på topprodukter här. Shoppa dina favoriter hos Ellos nu! Hos Ellos hittar du allt inom mode.


Allt du behöver veta för att vara förberedd för din första mens. Läs mer om mens och allt omkring det. Ta del av information och tips på Libresse.


Pressade webbpriser på välkända varumärken.

Välkommen till Kronans Apotek! Hitta apotek, eller handla online. Våra senaste erbjudanden och mer! Att ha brun mens ibland är helt normalt och inget att oroa sig för. När mensen är brun betyder det att man bara blöder lite.


När man blöder lite hinner blodet torka en del på vägen ut och därför ser det brunt ut. Det bruna blodet betyder alltså bara att det är blod som kommit i kontakt med luft och koagulerat så att det blivit brunt. Brunt Som vi nämnde ovan betyder brunt blod att mensen inte kommer ut direkt, och därför oxideras mer. Om du har brunt blod i början av din mens så är det förmodligen blod från din förra menscykel som inte kom ut ur kroppen.


Och om blodet är brunt i slutet av din mens är det för att du inte blöder lika mycket. Den allra första mensen är vanligtvis inte alls mycket, man kan jämföra det med en brun flytning. Det finns även vissa som inte ens märker första mensen. Två veckor efter ägglossningen kommer första mensen och den brukar man märka genom att det kommer lite blod i trosorna eller när man torkar sig. Dagarna innan kan det komma lite småslemmiga flytningar som kan vara blandade med lite blod eller bruna , om blodet hunnit torka lite på vägen ut.


Jag har dom flesta tecken som man får när man har mens. Jag fick en brun flytning för mån sedan.

Men första dagen var det som en ljusbrun fläck i trosan. Andra dagen var det som en mörk brun geggig fläck genom skinlig längst ut. Att få sin första mens kan kännas både märkligt och roligt. Det kan uppstå mycket tankar och funderingar kring vad som är normalt och inte.


Hur gammal du är när du får mens kan variera mycket. Vissa får mens redan vid tio års ålder medan det för andra kan dröja ända upp till sexton år. Du kanske oroar dig för att du ska få din första mens helt oväntat, vid ett olämpligt tillfälle. Du kan använda trosskydd varje dag i väntan på den första mensen. På så sätt kan du känna dig tryggare.


När den första mensen kommer kan du få en lätt brunaktig flytning i trosorna, eller några droppar blod. Du kan förvänta dig din första mens ca år efter de första tecknen på att dina bröst börjar utvecklas, mellan åldrarna och 13. Innan dess kommer du förmodligen att märka gula eller vita fläckar inuti dina underkläder.


Men det jag försöker berätta är att lev bara livet då du inte har fått din mens. Det första året med mensen kan vara bland det jobbigaste året, du vet inte när nästa mens kommer för den är så oreelbunden, när den väl kommer så dör du av all mensvärk och känner dig handikapa du har panik hela tiden att du måste på toa osv. Jag har haft brun - mens flera gånger, har alltid trott att det inte varit något farligt utan att det har varit något med blodet att göra! Nu vill jag också vet a vad det beror på!


Ett av nordens bredaste skönhetssortiment, 30. Auktoriserad återförsäljare av skönhetsmärken. Brett sortiment av hudvård.


Hos oss hittar du ett stort utbud av det senaste på elektronikmarknaden. Fri frakt över 5kr, dagars öppet köp och snabba leveranser. Besök MediaMarkt idag! De första åren brukar mensen se väldigt olika ut och kan komma oregelbundet.


När du blöder lite hinner blodet torka en del på vägen ut och då blir det brunt. Ibland kan hela mensen vara som bruna flytningar. Kan man bli med barn när man har mens Ja, det kan man. Precis före mens och de första dagarna av mensen är risken mindre, men eftersom ägglossningen kan komma oregelbundet – särskilt när man är ung – så kan man bli med barn även under perioder då man trodde att man var säker.


Det vore roligt om DU som läser detta kan dela med dig av din första mensen historia (om du har fått mens ). Som alltid är ni helt anonyma. Nu är det såhär att jag fick min första mens 9:onde februari iår. Den dagen då jag upptäckte det så var blodet klar rött och jag fatta medsamma att det var mens.


Sen i mars kom den int alls. Klumpar under mensen är vanligt för många kvinnor, men även om det oftast inte är något att oroa sig över, borde man alltid vara uppmärksam på dem. Det första tecknet på att du är på väg in i klimakteriet är att menstruationerna förändras.


Det kan vara att de blir mer rikliga, kommer med allt längre mellanrum eller blir mer långdragna. När menstruationen sedan upphört blir slemhinnorna i underlivet mer sköra. Urinröret blir även det mer känsligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg