måndag 18 januari 2016

Grundlagsändring 2010 sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Samerna ett folk Författningen förändras också på en rad andra punkter.


Samerna får stärkt ställning som ”folk”, domstolarna får ett eget kapitel och lagrådets ställning stärks. Idag krävs procent. För att återskapa ett sammanhållet Sverige , med en befolkning som delar historia, kultur och identitet, är det av vikt att vi återgår till assimilationsprincipen. Anslutningen till EU har haft särskilt stor betydelse och har delvis förpassat den svenska grundlagen i underordnad ställning till EU:s regleringar.


Det är lätt att komma här, utan att kunna ge sakargument och prata om att det är fel att skriva in verkligheten i grundlagen därför att det är bara det här det handlar om. När man varje dag annars i riksdagen inte bryr sig ett dugg att det förs över mer makt från Sverige till den Europeiska unionen, svarade Jonas Sjöstedt. Det gäller även om ”minimiprincipen” i svensk författningspolitik knappast är död: ”Ingenting är för litet för att motivera en grundlagsändring i Sverige , men en del saker är for stora för att behandlas i grundlag, och om man inte kan klara sig helt ifrån dem, bör man i vart fall göra så litet som möjligt”. Säg nej till grundlagsändringen. Samtidigt står det i regeringsformen att ”all offentlig makt i Sverige utgår.


Grundlagsändring 2010 sverige

Kritiker kallar det för den farligaste grundlagsreformen i modern tid. Mitt i alla försök att bilda en regering har riksdagen antagit ändringar av mediegrundlagarna som kan få stor betydelse. Sverige är det första landet i världen som införde total folkbokföring.


Syftet var främst att hitta unga män för värnplikt. I dag är det inte längre kyrkan, utan Skatteverket, som innehar personuppgifterna. Allt är dock prydligt ordnat.


Alla har personnummer och de flesta finns på nummerupplysningarnas hemsidor. Konstitutionsutskottet som bereder grundlagsäranden i riksdagen menar att det inte blir några förändringar i medlemskapet för att Sverige har varit medlem i EU sedan år tillbaka. Glorian har hamnat på sned hos makthavarna i Sverige. Som vanligt när det gäller grundlagsändringar så försöker tyvärr våra politiker smyga under radarn – tills faktumet är fullbordat efter ett mellanliggande riksdagsval – och det får de ofta medial hjälp me d. Main Stream Media (MSM) inklusive Public Service. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag.


Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. Höjda röster för grundlagsändring i Egypten. Egyptens president Abdel Fattah al-Sisi är inne på sin andra mandatperiod som sittande president och nu höjs röster om en grundlagsändring för att låta honom sitta kvar.


Grundlagsändring 2010 sverige

Dessa grundlagsändringar slår på de mest oväntade sätt, och ger upphov till gränsdragningssvårigheter i en tid när yttrandefriheten inte längre låter sig definieras av nationsgränser. Denna tvetydighet kan godtyckligt utnyttjas av dolda makthavare och av främmande regeringar för att försöka tysta kritiska röster i Sverige. Kontroversiell grundlagsändring beslutad Sverige Mitt i alla försök att bilda en regering har riksdagen antagit ändringar av mediegrundlagarna som kan få stor betydelse.


Det styrande partiet Fidesz, som har två tredjedelars majoritet i parlamentet, har kritiserats av EU för att med sin supermajoritet bland annat kringskära rättsväsendets makt. När riksdagspartierna igår röstade för andra gången om en rad grundlagsändringar fanns de som företrädde båda uppfattningar. Enligt ett vilande förslag till ändring av kap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg