måndag 11 januari 2016

Modersmjölksersättning palmolja

Modersmjölksersättning palmolja

I modersmjölksersättning och mjölkfria barnmatsprodukter är det fortfarande vanligt med palmolja. Det kan därför vara svårt att helt undvika palmolja om barnet inte tål mjölk eller behöver ersättning. En positiv nyhet är att vi hittade ekologisk modermjölksersättning med ekologisk palmolja från Hipp. Modersmjölksersättning och palmolja Jag har läst om de farliga ämnena i bröstmjölksersättning.


Mina barn har alla fått ersättning när de var små och nu vill jag gärna veta mer angående riskerna med detta. Högst halter har hittats i palmolja , men de kan även finnas i andra vegetabiliska oljor. Livsmedelsverkets råd är att den som vill minska intaget av ämnena kan välja bort kakor, kex och andra livsmedel med palmolja.


Barn får modersmjölksersättning under så kort tid i livet att det är mycket liten risk att det ska påverka barnet. Livsmedelsverket avråder därför inte från att använda modersmjölksersättning till spädbarn, även om den innehåller palmolja. Här finns mer information från Livsmedelsverket.


Modersmjölksersättning palmolja

Det produceras nästan miljoner ton palmolja årligen. Mer än procent produceras i Sydostasien, främst i Malaysia och Indonesien. Regnskog skövlas för att ge odlingsmark.


Men palmoljan är kontroversiell. Bröstmjölksersättning, även kallat modersmjölksersättning , är det livsmedel som ska kunna täcka hela näringsbehovet hos friska spädbarn som inte ammas fullt under de första månaderna tills de börjar få lämplig tilläggskost. Tillskottsnäring har en sammansättning som är lämpad för spädbarn från månader.


Den här texten riktar sig till dig som av olika anledningar inte helammar. Prata alltid med din BVC innan du ger modersmjölksersättning. Din BVC känner dig och ditt barn och kan även råda om vilken modersmjölksersättning som passar barnets behov bäst. Olika sorters modersmjölksersättning.


Idag är de produkter med modersmjölksersättning som är godkända i Sverige av mycket hög kvalité som är jämförbar med bröstmjölk. Den är fast i rumstemperatur, likt smör och kokosfett, och kräver inte härdning. För att fettsammansättningen ska bli så lik bröstmjölken som möjligt använder HiPP små mängder palmolja , tillsammans med raps- och solrosolja.


Fråga: Finns det skadliga ämnen i palmolja ? Svar: I palmolja och andra vegetabiliska oljor kan ämnen som kallas 3-MCPD och glycidylestrar bildas när oljan renas vid hög temperatur. Semper köper alltid den palmolja som är av högsta kvalitet för att säkerställa att vi har den bästa modersmjölksersättningen som går att få. Palmolja i mjölk modersmjölksersättning. De konstaterar också att den grupp som kan exponeras för högst halter av ämnena är de barn som får modersmjölksersättning. Många av de produkter som innehåller palmolja är ohälsosamma för andra anledningar än just innehållet av palmolja , så bör ätas restriktivt.


Lågprismärket Eldorado, ägt av Axfoo bakar pepparkakor med så kallad RSPO-certifierad palmolja av flera skäl. Det är både en fråga om konsistens och pris, säger presschef Claes Salomonsson och tillägger att Axfood jobbar för att bli av med palmolja i sitt sortiment på sikt. Göteborgskex har valt att rata palmolja helt.


Två sorter innehöll palmolja - nej tack. En, den som de flesta verkar använda, innehöll maltodextrin! Den här gallringen resulterade i att vi stod där med ett finska märke. Så nu började jag förstås fundera, varför ska det vara maltodextrin i modersmjölksersättning ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg