måndag 18 januari 2016

Takkupol rund

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris livsmedel. Dagsljusinsläpp i mörka utrymmen i byggnader med platta eller låglutande tak, löses enkelt och ekonomiskt med takljuskupoler. En takkupol kan öppna upp nya utrymmen.


Takkupol rund

Kanske retar du dig alltid på hur mörkt det är i trappan, badrummet eller i korridoren. Avsaknaden av naturligt ljus får utrymmet att kännas mörkt och trångt, och huset blir liksom uppdelat i sektorer. Med en takkupol finns det möjlighet att öka det naturliga ljusinsläppet och öppna upp nya ytor.


Detta innebär att takkuporna får vara olika stora på olika byggnader. En annan förutsättning för att takkuporna ska vara lovbefriade är att åtgärden inte innebär något ingrepp i den bärande konstruktionen. De kommer förpackade i en uppbyggd trä-bur och har plast runt sig , och även wellpapp på hörnen. Se till att allt är helt innan ni skriver på fraktsedel. Skadat gods anmäls inom dagar efter mottaget.


Takkupol rund

Hantera produkterna varsamt. Lagras stående på slätt torrt underlag. Få in mer dagsljus och frisk luft i ditt hem med VELUX takfönsterkupol för platta tak. Tre gånger mer ljusinsläpp än fasadfönster! Det kan handla om hallar, trapphus, badrum mm.


Beställ olika slags takkupoler från oss för installation i tak och byggnader där det behövs mer ljusinsläpp. Svita Takljuskupoler är avsedda för utvändig montering på låglutande tak med maximal lutning grader. Både produkter för fast montage och alternativ som kan. Pm Broby AB har på senare år nischat in sin verksamhet mot att tillverka monteringsfärdiga produkter åt husfabriker, byggföretag och fastighetsägare runt om i landet.


Våra produkter har i de flesta fall ett betydande inslag av traditionellt hantverk, både snickeri och plåtslageri med hjälp av moderna maskiner i en trivsam arbetsmiljö. Konstruktionsexempel tak. Fribärande läkt – tak med betongpannor. Det är även väldigt viktigt att du får det tätt runt alla väggar mot det befintliga taket, det ska vara plåtbeslag, underbeslag och vanliga beslag.


Annars kan det exempelvis komma kondensvatten från taket. Mindre takkupa hos medlemmen Peter_K. Takhuv för ute- och avluft i komfort- och industrianläggningar. Består av rund mantel, takkupol , sidobeslag och fyrkantig bottenplatta. Standard i aluzink (C4) men även i aluminium, koppar, rostfritt och lackerat utförande.


Takkupol rund

För platta tak, 0-graders taklutning. Lågenergiruta med laminerat glas och akrylkupol. Den invändiga rutan gör att man slipper kallras. Takkupol , fast eller öppningsbar. Karm och båge av pvc, kupol av akryl.


Mataki Takljuskupoler från Mataki. Efter att tidigare ha varit verksam inom fönsterindustrin, fortsätter jag nu som pensionär att tillverka runda och halvrunda fönster i ett litet snickeri hemma på gården. Fönstren tillverkas av torkad furu från Norrland. Isolerglasen köper jag från en glasindustri. Läs mer under produkter.


Ok tack så mycket för svaren. Vi har oxå varit inne på att bara sätta in takfönster men då blir halva golv yttan borta. Den sida vi tänkt göra takkupa på går taket nämligne nästan till golvet (skiljer 30cm). Det innebär att man öppnar dem på ett annat sätt än vanliga fönster. Många väljer även att satsa på dörrar med fönster för att få extra ljusinsläpp och utsikt ut mot tomten.


Runda eller halvrunda fönster kan ge ett hus en mycket speciell och trevlig karaktär samtidigt som de ger ett större ljusinsläpp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg