tisdag 4 oktober 2016

Inför uppkörning säkerhetskontroll

Inför uppkörning säkerhetskontroll

Inre säkerhetskontroll. Inta korrekt körställningen och kontrollera speglarna samt att dörrarna är stängda. Starta vindrutetorkarna (spola eventuellt rutan) och värmereglagen (fläkt, särskilt vid framrutan och defrostern till bakrutan).


Tuta en gång och sätt på dig bilbältet (dra till så att det sitter spänt). Lek uppkörning med din handledare. Nervös inför körprovet? Dra ner på nervositeten!


Om du använder en checklista för säkerhetskontrollen får den inte innehålla instruktioner för hur kontrollen ska genomföras. Körning i och utanför tätort. Förarprövaren kommer att dirigera dig eller be dig köra mot ett angivet mål. Uppkörning Tips inför uppkörningen (körprov, förarprov) Något mycket viktigt att tänka på när du gör din uppkörning är att hålla koll i backspeglarna hela tiden. Inte så att du inte ser var du kör, men håll koll.


Inför uppkörning säkerhetskontroll

Vid högersväng ska du till exempel först kolla mittspegel och sedan högerspegeln och sedan börja blinka. Börjar närma sig en privat uppkörning för Boch letar därför tips och annat nyttigt jag behöver veta och kanske har missat osv angående säkerhetskontrollen och körning osv. Förberedelser inför mc-uppkörningen. För att kunna boka din mc- uppkörning måste du ha gjort båda riskutbildningarna och teoriprovet.


Dessutom är det såklart viktigt att kunna allt som du kan tänkas testas på under själva uppkörningen. I filmen används trafikskolans Hyundai igo! Filmen är först och främst till för att underlätta körkortsutbildningen för eleverna på vår trafikskola. Kan vi hjälpa fler människor så är det ett stort plus!


Här är ett förslag som har fungerat för mig. När jag började på min trafikskola så hade en teorilektion om hur en säkerhetskontroll går till. Man kan antingen få visa delar ur en invändig eller utvändig säkerhetskontroll , och dom går ut på följande: Yttre säkerhetskontroll Tänd parkeringsbelysningen, kliv ur bilen och kolla fram- och bakljus, reflexer och skyltlykta.


Första delen, säkerhetskontroll. När det blir din tur är det första du ska göra att ställa cykeln på centralstödet och utföra en säkerhetskontroll. Det nervösa är självklart att instruktören granskar dig under tiden du gör kontrollen. När det är dags för uppkörning så kommer man alltid att få göra någon form utav säkerhetskontroll på bilen.


Inför uppkörning säkerhetskontroll

Denna kontroll är obligatorisk och måste vara godkänd för att får ett godkänt prov! Här kan Ni ligga steget före och läsa på allt om kontrollerna innan vi går igenom detta med Er inför provet. När du kommit en bit på väg i din förarutbildning är det dags att boka en tid för att sätta dina kunskaper på prov. Inför uppkörningen - Så går förarprovet till - Vad bedömer de på en uppkörning ? Du bokar både teoriprov och körprov samtidigt, teoriprovet görs alltid först.


Lär dig videon utantill inför din uppkörning och framtida körkort. När jag läser på skall man klara en säkerhetskontroll , vars bullet points sig är specade i nedladdningsbart dokument. Men, finns det ngt bra sätt att läsa på, alltså inte vilka de specade.


BE-körkort, personbil med tungt släp. Säkerhetskontroll - uppkörning vid BE. En säkerhetskontroll för motorcykel kan vara hur ingående som helst och ta mer än en timme. Den säkerhetskontrollen du gör på din uppkörning däremot brukar ta max minuter.


Detta beror på att förarprövaren bara ber dig kolla en viss del av motorcykeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg