fredag 14 oktober 2016

Mauritius dyrt eller billigt

Klimatkompenserade flyg. Gratis bokning, fantastiska priser. Missa inte chansen, boka nu! Krävs det då att man sparar ihop till en mindre förmögenhet för att ha råd att besöka paradisön? Svaret är nej, men en mind­re dyr semester kräver lite mer planering.


Ett exempel är tvåstjärniga La Pointe villas i Grand Bay.

En typisk meny innehåller en blandning som kan bestå av muslimsk biranyi, indisk curry, asiatiska vårrullar, grönsaker från det franska köket och grillat oxkött. Det inhemska köket är en mix av öst och väst, med ofta förekommande inslag av frukter så som mango eller ananas. Att paradiset på jorden existerar är vi nog många som kan enas om, men platserna varierar oftast beroende på vem du frågar.


Numera är det lätt och inte allt för dyrt att ta sig hit. Vilket resebolag är isf bäst? Det är så klart det om man bara håller sig inom hotellområdet, men i övrigt går det bra att kuska runt lite och se saker. Utan att det är hutlöst dyrt.


Men jag håller med om att Seychellerna är snäppet mera paradiskiskt, men ack så mycket dyrare.

Små detaljerade fartyg i glasflaskor, guldringar eller handgjorda smycken med skatter från havet, textiler eller träkonst – vad du än söker kan du finna det här! Du har råd att handla, det är roligt att pruta och du har förhoppningsvis med dig din allra största resväska. Det är inte bara resan och hotellen som bestämmer hur dyr semestern blir.


Japan är nästan fyra gånger så dyrt att leva i som turist än billiga Sydafrika. Mauritius är ett shoppingparadis utan dess like. Hur mycket det kostar att äta ute, att köpa en flaska vin eller en vanlig frukost betyder mycket för reskassan. Marknaden är rolig att besöka med matvaror, kläder, tyger och hushållsprylar. Caudan Waterfront är ett modernt men dyrare shoppingcenter.


Förutom i Flacq och Port Louis finns en stor marknad i Mahébourg. Hitta och boka hyrbilar och jämför hos oss innan du hyr en bil. Hejjjj hej hej älsklingar! Vi har en hyrbil för alla behov! I dagens video låter jag mina hundar Rasmus och Ronja välja mellan olika alternativ - de får välja mellan billig och dyr.


På de ”guesthouse” och hotell vi bodde på ingick frukosten oftast i hyran, och bestod alltid av: Pulverkaffe ( eller te), pain riche, ett glas juice och en banan ( eller en bit ananas). Som pålägg till mackan var det marmelad eller mjukost. Drygt halva tiden bodde vi i lägenhet ( eller hus) och kunde då fixa vår frukost själva.

Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Att äta ute är ganska dyrt jämfört med Sverige. Alkoholen dock är billigare. Vad det kostar beror på dig som person, gillar du att dricka öl kommer du billigt undan, sen vet jag ju inte om du gillar att vaska skumpa eller inte så vad det kostar lämnar jag osagt. Vänstertrafik, vilket gjorde att iaf vi höll oss ifrån att hyra bil.


Taxi är förhållandevis dyrt. Gillar man att dyka och snorkla är det ett väldigt bra alternativ. Man bör även ta ett par catamarancruises. Dessa var helt klart höjdpunkterna på vår resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg