måndag 3 september 2018

Frågesport dop

För lite större barn kan det vara roligt med en tipspromenad eller frågesport av typen som ibland kallas ”Vem är …? Antingen tävlar man individuellt eller i lag. Det blev ingen frågesport för vår del för lite tid att planera hlt enkelt men nu har jag börjat med en bok där jag sätter in fest tips till typ bröllop, dop m. Så frågorna här kommer självklart med hoppas de kan användas till nästa gång. Ofta är det ju en hel del barn på dop , då kan man ju glädja dem med en egen liten buffé eftersom vi vet att barn älskar plockmat.

Tänk på att inte ha sådan mat som sölar för mycket eller som färgar av sig eftersom barn brukar ha lite finare kläder på dop. Vi hade ett stort dop med släkt och vänner sedan bjöd vi dem på lunch hemma. Där hade vi lite frågesport om vår dotter. Själva cermonin innehöll mycket musik och psalmer. Frågesport om historiska personer.


Vilka kända personer gömmer sig bakom beskrivningarna? Klicka här för att komma till frågesporten. I videon ser vi frihetssångerskan som deltog i kampen för de svartas rättigheter och gjorde låtar som beskrev förtrycket av svarta.

Färdigt, riktigt kul musikqiz till babyshower, dopfest eller namngivning. Allt färdigt att skriva ut. Vi ska ha dopet om ett par veckor och nu börjar det dra ihop sig med att bestämma vem som ska vara fadder, musik och mat. Jag funderar på det här med maten.


Muffinsformar till kalaset. Det är riktigt roligt att baka och överraska gästerna med något man åstadkommit själv. Förälderns löfte Min kära, älskade skatt.


Jag lovar att lyssna på dig, lära av dig och vara ödmjuk inför dina behov och önskningar. På trettondagsafton, den januari, firas två saker – kristi dop och… Ja, vadå? Jesus mor Jungfru Maria, från Nasaret, föddes denna dag. Betlehem stad grundades denna dag. De tre vise männen nådde fram till stallet för att hylla det nyfödda jesusbarnet.


Vad heter kyrkoceremonin som brukar hållas på julaftons morgon? På Doppresenter hittar du presenter till dopet , namngivningen och baby showern. Våra doppresenter kommer från kända varumärken och har god kvalitet.


Presentinslagning och personlig hälsning väljer du i kassan.

Vi har eget lager och skickar alltid samma dag om ordern kommer in innan kl 12. Sant eller falskt: vid dopet får vi en fadder (gudmor eller gudfar) Vid dopet häller man fyra gånger vatten över den som ska döpas? Den som döps ska ha blå eller rosa kläder på sig.


Ett dopljus tänds från pingstljuset. Dopet ger löfte om evigt liv och renar oss från synd. Bikt är ett annat ord för konfirmation. Här finns något för alla.


Det som kan fungera avspänt och smärtfritt i en familj kan vara anspänt och plågsamt i en annan. I en tredje familj anses en sammankomst för alla vara helt omöjlig. I sådana här situationer d. Testa dina kunskaper i vår frågesport.


Nya prinsar, dop , 70-årskalas och 40-årsjubileum. Det har varit ett händelserikt år i det svenska kungahuset. Gör en lite klurig frågesport med X,2-frågor om brudparet i festprogrammet.


Under middagen får sedan gästerna försöka besvara frågorna och fylla i en tipsrad. Låt sedan alla gästerna ställa sig upp varpå toastmastern går igenom frågorna. Färdiga musikquiz med spellistor från Spotify. Tips och idéer om hur du gör en egen tipspromenad och färdiga tipspromenader för alla tillfällen. Klassisk tävling och lek på både baby shower och dop , byta blöja på tid på en docka eller nallebjörn.


För att variera denna lite så kan man med fördel göra denna lek med ögonbindel, tar längre tid och blir mycket roligare speciellt för dom som tittar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg