tisdag 25 september 2018

Ovanliga efternamn i sverige

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Det här är förnamn som väldigt få svenskar har men som sticker ut som roliga förnamn i statistiken från SCB. Konstiga svenska förnamn. Däremot brukar man ha ett fåtal anor med släktnamn. De senare kan därför kännas mer spännande och efternamnet kan säga oss en hel del.


Vem som helst kan ansöka om att få byta till något av dessa namn.

Det finns omkring 5namn på listan. Olika stavningar ingår i varje namn men namnet redovisas med den vanligaste stavningen. Statistik är inte exakt, men välgjord statistik beskriver verkligheten så nära man kan komma. För att göra statistik finns metoder för att samla in, bearbeta och analysera siffermaterial. Finns det några här med ovanliga efternamn ? När min sambo och jag pratar lite löst om giftemål kommer så klart efternamns frågan upp.


Hans efternamn fick han då hans mamma gifte om sig, men de är skiljda nu, så han har ingen större koppling till namnet. Det roliga är att hans barndomsman är Rääf!

De ovanliga och unika namnen går framåt medan son-namnen fortsätter att tappa mark. Det visar statistik från Statistiska centralbyrån, SCB. Namnstatistiken visar föregående år och baseras på uppgifter från Skatteverkets folkbokföring som har lämnats till Statistiska centralbyrån. Alice, Ella, Oscar och William i all ära, men om du också är ute efter ett något mer ovanligt namn till din kommande lilla knodd så kan den här listan vara något för dig. De skiljer sig från fyra i topp i Finland då Finlands vanligaste efternamn slutar alla på -nen: Korhonen, Virtanen, Mäkinen, Nieminen.


Dessa namn är inte så ovanliga med tanke på att alla dessa är utländska Jag känner många vanessor,sorayor, zaba f,r hon är min morbrors svägerska och viennor och en Dalissa (mammas vännina som vill bli kallad för delissa) Så det finns. Efternamnet får inte väcka anstöt hos någon annan. Har ett jävligt vanligt och fult efternamn , så funderar på att byta till nått mer ovanligt snyggare efternamn. Någon som har förslag?


Helst svenska eller europeiska, andra förslag kan me va sjysta. Ett barn får automatiskt föräldrarnas efternamn om dessa har samma efternamn. Om föräldrarna inte har samma efternamn så får barnet vid födseln moderns efternamn. Föräldrarna har sen tre månader på sig att anmäla vilket efternamn de vill att barnet ska ha. Aktuell namnstatistik kan du hitta på SCB:s webbplats.


Sök bland tusentals namn med hjälp av den senaste statistiken. Vilka namn är populära och vad betyder de? Svenska namn ger dig svaret! Men vilka är de vanligaste vallonnamnen i dag?

Vilket är det vanligaste vallonnamnet? Sveriges största namnsajt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg