onsdag 3 oktober 2018

Roliga fakta om kroppen

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Rolig fakta om kroppen.


Till viss del gör du förstås det, men följ med på resan från topp till tå och fascineras av nya saker med din kropp och lär dig hur du kan ta bättre hand om den.

Hjärnan förbrukar mellan och procent av vår energi, och det är oberoende om du löser världsproblemen eller om du sitter och kollar på Paradise Hotel. Här är nio häftiga saker om kroppen du kanske inte visste. Som besökare på Nyhetersamtycker du till användandet av s. Har du någonsin ställt dig själv denna fråga? Låt oss ge dig ett snabbt exempel: om en person väger kg och du vill ta reda på hur många atomer personen har i sin kropp ska du skriva ner talet följt av nollor. Dina tänder är det enda på din kropp som inte kan reparera sig självt.


Dina ögon har samma storlek från födsel till död.

Vid års ålder är risken att du snarkar på nätterna om du är man och om du är kvinna. Den av dina naglar som växer snabbast är den på långfingrarna. Tio fantastiska fakta om din kropp.


Att kroppen är komplicera finstämd och fantastisk är knappast någon nyhet. Men visste du att du delar procent av ditt DNA med en banan och att du producerar cirka tre deciliter snor varje dag? Här är tio fantastiska (kanske onödiga men ändå roliga ) kroppsfakta.


Hoppas att du kan hitta användbara tips och roliga , spännande saker på min sida. Varsågod och titta runt! Spel, fakta och filmer.


Emil Lindberg Muskel (av latinets ”musculus”, som betyder ”liten mus”) eller muskelvävnad är kroppsvävnad som är uppbyggd av muskelceller och har förmåga till sammandragning (kontraktion) via en invecklad biokemisk process som bland annat involverar myosin, tropomyosin samt aktinfilament. En fjärdedel av alla ben i din kropp finns i dina fötter. I genomsnitt väntar var och en av oss totalt ca två veckor av våra liv på att trafikljuset ska gå från rött till grönt. Det går åt mer kalorier för att äta en bit selleri än antalet kalorier sellerin innehåller.


En sköldpaddas sköld består bland annat av djurets revben, och det betyder att sköldpaddan har revbenen sittande utanpå kroppen. Skickas inom 1-vardagar. Naglar växer i olika takt - Om du förlorar en nagel tar det upp till sex månader att.

Häpnadsväckande och otroliga fakta om kroppen som du nog inte känner till. Kroppen är både mystisk och fascinerande på samma gång, här är ett kort videoklipp som ger en lite perspektiv på hur komplex kroppen är. Visste du att en nysning håller samma hastighet som en orkan? Eller att vi producerar miljoner spermier varje dag? I det här klippet finns en hel del förbluffande fakta om kroppen.


Vi har samlat tio fakta om kroppen som du kanske inte kände till – men som du garanterat kommer att vilja berätta vidare om. Näsan och öronen blir större hela livet. Det här är sant – fast inte på det sätt du tror. Att näsan och öronen växer hela livet är en kroppslig fakta som alla får höra någon gång under uppväxten.


Fakta om kroppen , främst för oss lärare. Pedagogisk planering tema kroppen från Pilbäcksskolan i Växjö och Tema kroppen med konkreta mål från Högstorps skola även denna i Växjö. Lpp människan och kroppen från Rörsjöskolan i Malmö. Bilder från när Glumslövs skolas lågstadie arbetade med tema kroppen.


Maten, om man fortfarande kan kalla det mat, passerar tjocktarmen under tio till tolv timmar. Ibland kan det ta flera dagar. Här tas vattnet upp från restprodukterna. I tjocktarmen har kroppen en väldig nytta av bakterier.


De hjälper till att bryta ner det sista av födan. Tyvärr bildar de också gaser, vätesulfid och metan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg