fredag 7 december 2018

Elektroniskt rattlås passat

Läs mer och hitta närmaste återförsäljare! Välkommen till vår konfigurator. Volkswagen som passar just dig! Fri frakt vid köp över 500kr.


En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Har problem med det elektroniska rattlåset på min Passat Variant -06.

Vid start kommer ibland meddelandet steering column lock error upp på displayen och motorn stängs ned efter någon sekund. Efter några försök och ibland en del väntan har jag hittills alltid lyckats komma iväg. Dock har problemet blivit vanligare de senaste veckorna. Startspärr gick in kunde ej starta bilen.


Tändningslåset fastnat! Du måste registera dig innan du kan skapa inlägg och trådar. Har fått upp fel lampa nu vid tillfällen när jag startar bilen rattlås defekt visade sig första gången för veckor sen.


Läste att det var vanligt på passat men på tidigare årsmodeller bara.

Om man stänger av bilen och startar igen är problemet borta, dessutom kan man starta bilen även om meddelandet är framme. Detta är en forumtråd från Garaget. Har ett problem med min passat 2. Rattlåset passar de allra flesta personbilar. Roterande överdel för lättare montage.


Levereras med lås och st nycklar. Problemet är att vi är på fjället. Displayen säger realease handbrake manually. Polaren är skapligt osäker o har inte någon instruktionsbok liggandes i bilen heller.


Nu ska jag gå ut och koppla till batteriet och se om jag kan få ur elektroniska rattlåset och om det går att starta bilen. Bo hur har det gått för dig? Någon som vet något knep för att få ur rattlåset och starta bilen?


Varför i hela friden ska det vara elektroniskt rattlås ? Elektrisk låsning med elektroniska dörrlås passar i såväl lätta innerdörrar som tunga ytterdörrar där snabb låsning är ett krav. Stort lager med snabb leverans. Med ett elektroniskt dörrlås kombineras mekanisk säkerhet med kontrollerat tillträde.


Elektroniska dörrlås kan användas tillsammans med exempelvis passersystem, kopplingsur och olika kodlås. FSI TTR VA - Bildelsbasen.

Kraftigt rattlås med dubbla krokar i båda sidor vilket gör att det, rätt placerat, inte kan klippas bort. Två nycklar medföljer. Låset passar de flesta typer av ratt med maximal innerdiameter på 3mm. Vinylöverdraget stål för att inte skada ratten. Om en modern bil stjäls genom att lura bilen att ett godkänt startmedium används så kringgås det elektroniska rattlåset.


Smidigt och starkt rattlås som du fäster mellan ratten och ex. Det endaste scenario jag kan se där rattlåset fyller någon funktion är vid stöld via bogsering och det är ingen vanlig stöldmetod och hade kunnat utföras ändå med hjälp av en dolly eller speciell hjulvagn. Tidigare Passat har drabbats hårt av kvalitetsproblem och vissa fel verkar leva kvar även på nya modellen. Besiktningen klarar Passat ungefär som medelbilen, med undantag av bromsarna som får fler anmärkningar än normalt. Skeva bromsskivor, rostiga bromsskivor bak eller slitna bromsbelägg är inte ovanligt.


Jag mötte en sur kundmottagare på Berners i Östersund och fick Passat -delarna men betalade reparationskostnaden. Styrde sedan kosan mot Volvo i Ljusdal och fick för två veckor sedan en Volvo XCD4. VW har problem med kundmottagandet och servicenätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg