tisdag 11 december 2018

Guy med modehus

Guy med modehus

Artiklar i kategorin Franska modeskapare Följande sidor (av totalt 41) finns i denna kategori. En tid som kom att prägla honom mycket. Paris där han de kommande åtta åren var verksam som modist. Men inom sig närde han alltid en önskan om ett eget modehus. Guy Laroches kollektion slår ner som en bomb.


Det sitter endast män i styrelsen. Thernlunds Modehus AB är ett litet aktiebolag med anställda. Testa en premiumsida på hitta.


Men bakom den glammiga fasaden fanns ett mörker som med tiden bara eskalerade. Montana med sin musa, den amerikanska modellen Wallis Franken. Det chockade många att Montana gifte sig med en kvinna då han väldigt ofta sågs på Paris bögklubbar, och det ansågs självklart av alla att han var gay.


Kanske den trend som syntes hos flest modehus i år och med det gemensamma mottot go bold or go home. Rockiga Philipp Plein gick all in på spetsiga naglar med flames i neonfärger. Rick Owens lånade Moschinos självhäftande lösnaglar modell: klor. Adeam valde något kortare lösnaglar, men prydde dem med pärlor i olika storlekar.


Så minns vi Karl Lagerfeld. QX har pratat med tre svenska gay killar med koll på mode och design, om hur de influerats och påverkats av unikumet Karl. I dagar var Saint-Laurent i armén innan han på grund av psykiska problem blev inlagd på militärsjukhus där han behandlades med psykofarmaka och elchocker.


Guy med modehus

I dag samarbetar Beckham med många modehus , bland annat svenska HM som han har släppt kollektioner av underkläder och badbyxor med. Och kanske är det som kalsongmodell som många ser honom. Han fixar både vardagsstilen i jeans, kängor och scarf och feststilen i välsittande kostym. Carpool Karaoke med Billie Eilish Hälsar på där hon bor Den senaste att hänga med James Corden på en biltur och vråla för full hals är artisten Billie Eilish. Bonusvideo nedan när Billie och Finneas går igenom hur de gjorde Bad Guy.


Modehusen annonserar i konsttidskrifterna, samtidigt som konsttidskrifterna analyserar modefotografi. Många modemagasin skriver dessutom om samtidskonst på ett sätt som visar att de utgår från att deras läsare inte bara är intresserade utan även initierade. Till och med Time Magazine har ägnat ett omslag åt fenomenet. Ut med Max Factor och Schwarzkopf. Svenska Oriflame toksatsade med att lansera ”the One” med Elin Kling som frontfigur.


Vem visade de snyggaste kläderna? Popularitet köpt en i sammet. Av det sydda klassiska klänningar och sportkläder. Iblan detta material kan ses med broderier eller spetsar, som ser mycket bra ut. Några av de modehus fram en version av bädd av sammet.


I utvecklingen av den nuvarande säsongen av tunt tyg som är sytt klänningar, kjolar och även kostymer. Hur man passerar mållinjen med vilja Ja, han vann. Guy Bourdin var känd för sina excentriska personlighetsdrag, något som inte minst de han arbetade tillsammans med kan vittna om.


Guy med modehus

Och några av dem var faktiskt svenskar. I veckans program pratar vi med två personer som har arbetat med Guy Bourdin makeupartisten Brigitte Reiss-Andersen och AD:n Kurt Lundkvist. Modehuset Valentino producerar allt från haute couture till ready to wear.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg