onsdag 5 december 2018

Syrisk matkultur

Men det har visat sig att det syriska köket har blivit mer aktuellt och är viktigare än någonsin. Artiklar i kategorin Mat och dryck i Syrien Följande sidor (av totalt 9) finns i denna kategori. Det syrianska köket kombinerar de europeiska köken tillsammans med exotiska kryddor och ingredienser, maten är varierad och rik och är den största influensen.


Syrisk matkultur

Men vad det är som skiljer Syriens matkultur från andra i regionen är svårt att sätta fingret på, precis som Fadi var inne på. När man talar om olika kök räknas det syriska in i vad som kallas det levantiska köket. Matlagningen ses som nära besläktad med mattraditionen i Irak, Pale­stina, Israel, Tur­kiet och Jordanien. Det finns arabiska restauranger i Malmö.


Och så finns det den första syriska restaurangen i Malmö, Shamiat, något helt annat än alla andra. Med nytänkande tolkningar av månghundraåriga recept från Syrien förändras din syn på arabisk mat – kännare av syrisk matkultur långt utanför Sveriges gränser hyllar restaurangen. Shamiat är den första syriska restaurangen i Malmö. En ny vokabulär introducerades med ord hämtade från spanska, berbiska och turkiska. Sikbaj och Thari som en gång huvudsakligen var muslimsk mat i de östra delarna, blev fast förankrad i Andalusien och det muslimska väst.


Student bjuder på syrisk mat – Du kan aldrig tacka nej om du blir bjuden på mat hos en syrier. Johannes Gebara har dukat upp till en typisk syrisk middag och ingen i studentkorridoren verkar vilja tacka nej. Gör syrisk mat som proffsen – här är recepten. Här är recepten direkt från kockarna. Syria er arnestaden for det gode kjøkkenet i aust-middelhavet.


Her finn du ein eksplosjon av smakar, gode råvarer og ein heilt spesiell måte å krydre og smake til maten på. Finn deg ein syrisk ven, så vil du lære masse om dette, og bli kjent med dette folkeslaget som lever for å ete godt og saman med andre. Syrisk mat har mange kjenneteikn. Njut av vår goda samling recept med inspiration från mellanöstern.


Syrisk matkultur

Mellanösterns mat kännetecknas av ljuvliga kryddningar, smaker och dofter. Når du for åpnet siden vil du finne god mat som du kommer til å glede deg å smake, Jump to. Sections of this page. Fattoush i Linné, kibbeh på Hisingen och shawarma i ­Gamlestan.


Den syriska maten har fått fäste i Göteborg. Jag tror att Västerås törstar efter en ny matkultur bortom pizza och kebab, säger Batoul Musseini. Olivolja är en viktig ingrediens i den syriska och libanesiska rätter.


Detta är en mycket vanlig och frukost när te delges. Det används också för att doppa brö ibland med tillägg av ? Recept och annat om och från Irak. Tricolore-soppa av linser, visst är färgerna vackra! Denna tricolore-soppa är gjord på röda och gröna linser samt svarta. Som en matkultur många av oss sannolikt annars bara hade fått uppleva via bloggar och kulinariska resereportage.


Att odla en matkultur. Grönsaker har också en viktig roll i denna mångsidiga matkultur då mycket grönsaker och rotsaker odlas på ön. Frukt odlas inte alls i samma omfattning och stora mängder måste importeras till ön.


Bajanska matspecialiter Flygfisk är Barbados nationalsymbol och en av öns specialiteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg