tisdag 4 december 2018

Hämnden rollista

Hämnden rollista

Susanne Biers nya film Hämnden behandlar våldets onda spiral från brutal kvinnomisshandel i afrikanska flyktingläger eller skolgårdens mobbing i en dansk småstad. Som i Biers tidigare filmer behandlas tunga ämnen ur ett vardagligt perspektiv men inte helt utan klichéer. Hämnden är den första filmen i den andra omgången med Krister Henriksson som Kurt Wallander. I rollistan hittas också bland andra Peter Dalle,. Streama populära svenska och utländska tv-serier.


Här hittar du roliga komediserier, spännande thrillers och romantiska kostymdraman. Oh Dae-su, en vanlig familjeförsörjare med hustru och dotter, ägnar en stor del av fritiden åt alkohol och kvinnor. Juveleraren Freddie Gale har svurit att han ska döda den rattfulle förare som dödade hans sjuåriga dotter. Det är den fjärde filmen i den andra omgången med Krister Henriksson som Kurt Wallander. Filmen är inspelad i Long Beach.


Morden antyds ha sociala och politiska motiv, och visar sig ingå i en lika sofistikerad som djävulsk hämnd. Rollistan i uppföljaren till Mamma mia fylls på med ytterligare skådespelare, skriver Deadline Hollywood. Nu ansluter Jeremy Irvine och Alexa Davies till ensemblen.


Hämnden rollista

Irvine , som synts i filmen War horse, ska spela en yngre version av Pierce Brosnans rollfigur Sam. I Hämnden sammanlänkas två familjers liv. Anton (Persbrandt) arbetar som läkare i Afrika och gör sitt bästa för att sprida ett pacifistiskt budskap runt sig. Hemma i Danmark finns hans fru (Dyrholm), som han motvilligt håller på att separera från, och deras två barn.


Sydkoreanske Park Chan-Wook förstår det gamla ordspråket ” hämnd är en rätt som bäst serveras kall” bättre än de flesta regissörer. Men den har kanske aldrig varit riktigt så ljuv som i ”The Handmaiden”. Som ett slags nemesis divina tappar trion på premiärkvällen så många repliker att sufflösen borde stå med i rollistan. Den är bara förvånande eftersom Woody Allen lät sin nemesis i filmen formulera den.


Hämnden rollista

Fordgårdhs nemesis Christer Gardell på Cevian Capital svarade med att kritisera just nationalismen i argumentationen. Hyr filmer på nätet och se live sport som Champions och Premier League. Viaplay har alla TV serier och kanaler online.


Njut av populära svenska serier, miniserier och brittiskt kriminaldrama i tv-soffan. Recensenten tyckte om Hämnd men var dock kritisk mot ett par scener. Scenen mellan tjänstfolket, ”den tyska tjänstefolksscenen”, borde skäras bort liksom den smått groteska scen där både herrn och frun hotar med att ta livet av sig. Pedro Almodóvar har också producerat den mörkt humoristiska filmen i sex delar, där hämnden är det återkommande temat. Tre män rånar ett regemente på avancerade sprängämnen.


De blir samma kväll vid en punktering igenkända av ett par patrullerande poliser. Dunker film production har en viss förkärlek till att ha med ett och annat mord i sina tidigare filmer. Hämndens tid är visserligen helt fristående från de fyra tidigare, men fler mord utlovas.


Vilket förstås kräver att lagens väktare finns på rollistan. Främre kanalerna hade utmärkt ljud samtidigt som de bakre var inaktiva Conan-filmerna från 80-talet hade trots sin grabbighet starka kvinnor i varje film - Valeria i Conan Barbaren, Grace Jones tokkrigare i Conan Förgöraren och Röda Sonja i Barbarernas Hämnd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg