måndag 17 december 2018

Maxpuls tabell

Maxpuls tabell

Tabeller som beskriver vilopulsen för kvinnor, barn och män vid olika åldrar. Mät om din vilopuls är i form, vältränad eller under medel. Med pulsklocka kom jag upp i 2slag per minut. Jag är man och år och tränar måttligt ca ggr vecka.


När jag cyklar har jag varit uppe i 18 kanske inte riktigt max dock. Du har rätt i att 2i maxpuls är mer än det vanliga för en 35-åring. Man brukar räkna med att maxpulsen är 2minus åldern, och då skulle din maxpuls vara 185.


Men detta är bara ett ungefärligt mått och en del har högre maxpuls och andra lägre. Ny formel för kvinnors maxpuls Om du har räknat ut din maxpuls enligt den ”gamla” formeln: ”2slag minus din ålder”, så har du kanske estimerat den alldeles för högt. Nu kommer nya bu vi lär dig formeln. Det finns flera olika sätt som du kan få fram din maxpuls på.


Sådana tester är extremt ansträngande och går i stort sett ut på att du gradvis ökar din arbetsintensitet för att slutligen nå din absoluta maxkapacitet. MaxPuls är en sportbutik på nätet med säte i Norrköping, Sverige. Sedan dess har vi utökat vårt sortiment till att idag vara en komplett sportbutik på nätet. I den här artikeln får du reda på allt du behöver veta om vilopuls, maxpuls , och pulsträning!


Räkna ut din maxpuls , lär dig vad pulsträning är och mer! Vilopuls- tabell för män. Småbarn och bebisar under ett år kan ha en högre puls, upp till 1slag per minut. Har du mer på detta ämne?


Maxpuls tabell

Detta placerar mig, baserat på din fina tabell , i den absoluta toppen av kategorin “Atleter” (är år gammal och kille). Estimera din maxpuls ? Berätta exakt vad som är fel, ju tydligare du är desto troligare är det att vi kan fixa problemet. Ange gärna vilka värden du angav också, om det är möjligt.


Beräkna maxpuls med tabell. Tabellen nedan använder sig av den klassiska formeln för att beräkna maxpuls. I tabellen visas också puls vid och träningsintensitet.


Vid träningsintensitet 1 uppnås maxpulsen. Häng med så berättar vi mer! Innan vi sätter igång tänkte vi enkelt beskriva skillnaden mellan puls, vilopuls och maxpuls. Maxpulsen är det maximala antal slag som ditt hjärta kan slå per minut.


Maxpulsen säger inget om hur bra kondition eller hur vältränad du är utan bör istället användas som en referens när du pulstränar. Din maxpuls beror på arvsanlag men avtar i takt med att du blir äldre. Det betyder att medelvärdet på hur människor avviker från den förväntade maxpulsen (220-ålder) är hög och de individuella variationerna kan därmed vara riktigt stora.


Maxpuls tabell

Hej jag är 31år, kvinna, 180cm lång, 90kg. Min maxpuls är 1och vilopuls 35. För att du ska kunna räkna fram den arbetspuls som motsvarar en viss intensitet måste du först känna till din vilopuls och din maxpuls.


Med hjälp av maxpulsen och vilopulsen kan du med nedanstående formel omvandla din arbetsintensitet, uttryckt som procent av maxpuls , till den arbetspuls som du ska ligga på. Gjorde nämligen precis ett högst ovetenskapligt test sittandes vid köksbordet och fick en vilopuls på slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg