onsdag 28 september 2016

Assyriska språket

De nyaraméer som identifierar sig med det fornassyriska riket kallar sig assyrier och språket för assyriska. Vi talar alltså samma språk och samma dialekt, turabdinska, men kallar den olika beroende på vår identitet. Assyriska fotbollsklubbar i Sverige.


Det språk som talas i Syrien kallas för arameiska, och har kommit att ersätta akkadiskan som förr var landets officiella språk. Förbundet arbetar för att stärka de assyriska ungdomarnas identitet. Det finns vissa namn i Svenska språket som tex.

Tusentals kvinnor och unga flickor fördes bort och våldtogs, de som skonades blev slavar till sina tyranner. Barnen sändes bort för att säljas som slavar eller dödas. Semitiska språk är en grupp språk som talas av drygt 4miljoner människor i stora delar av Mellanöstern, Nordafrika och Östafrika.


De tillhör de afroasiatiska språken. Den semitiska språkgruppen är väldigt omfattande och delas in i flera inriktningar samt en mängd olika subgrupper och undergrupper. Syriskan är genom sin litteratur det viktigaste av de arameiska språken och var de kristna jakobiternas språk , med staden Edessa i Mesopotamien som centralpunkt.


Men under diskussionerna i konferensen framkom att verkligheten är den motsatta, säger Begtas. Föreläsning av fader Yacoub Marawge.

Historisk bakgrund om assyriska språket. Arameiskans ursprungliga hemvist fanns i Syrien och i norra Mesopotamien. Därifrån spreds den snabbt, och på 700-talet f. Vad händer med assyriska språket om den inte talas i hemmet?


En grupp förklarade att det försvinner vårt språk , då är man utan identitet. Robert Gabriel, som i många år var en drivkraft för det assyriska språket i Libanon, har nyligen gått bort. Modersmålslärarna i assyriska , Linköpings kommun och skolverket står bakom konferensen som äger rum på Marieborgs kursgård i Norrköping mellan 2-maj. Konferensen riktar sig till alla som undervisar på väst och östassyriska i förskolan, grundskolan och gymnasiet. Jag började hitta det assyriska språket och assyriskan började att hitta mig.


Men det tog mig en väldigt lång tid och tålamodet var många gånger nära att brista, jag kände många gånger hur jag bara ville ge upp. Kthobonoyo vs Surayt Tyvärr har det framställts som ett slags krig mellan dessa två former av det assyriska språket. Bland de olika språkfamiljerna hittar vi afroasiatiska språk (arabiska, somali, tigrinja och assyriska ), finsk-ugriska språk (finska, ungerska, estniska och samiska) och indoeuropeiska språk.


Underfamiljer Svenskan tillhör den indoeuropeiska språkfamiljen. Man har själv också varit och kollat på laget under flera år, ja sedan Bårsta Ip:s glansdagar har man följt laget på ett eller annat sätt. Webben är en fantastisk plats att lära sig ett nytt språk.


Entusiaster som vill lära ut sitt eget språk , företag och andra har under åren skapat massor av resurser där man kan lära sig ett nytt språk. I denna kategori lyfter vi fram massor av olika språk som man kan lära sig på nätet helt gratis.

Dom flesta av dom här orden behöver nog inte en egen sida. Vissa namn förekommer mer än andra. Väldigt många flickor uppkallas efter Maria, Jesus mor, i olika varianter, t. Språk är från tidig barndom ett sätt för personen att medvetet och omedvetet lära sig en kultur och att kunna identifiera sig själv genom att jämföra sig med andra människor. Språket möjliggör inte enbart en självbild att personen är en del av en grupp, språk möjliggör också att andra människor ser personen som en gruppmedlem. Möjligheten att skriva på det assyriska språket med professionell ordbehandlare är ingen ny sådan.


Peter BetBasso, en av pionjärerna inom nischen, önskar nu hjälp av läsarna på hujada. Babylon Word Processor, ett program som han menar utvecklar genren. Diskussion om assyriska språket – del Modersmålslärare från olika orter var på plats för att delta i konferensen om assyriska språket.


Rikedomar, till stor del förvärvade genom handel, gjorde det. Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg