fredag 16 september 2016

Farliga djur mauritius

Klimatkompenserade flyg. Gratis bokning, fantastiska priser. Missa inte chansen, boka nu! Officiella taxibilar har en skylt som är gul med svart text, och om du väljer att hyra en taxi med chaufför bör ni på förhand komma överens om priset.


Här badar man inte, dels på grund av de höga vågorna, men också för att det inte finns några skyddande korallrev.

Här är havströmmarna mycket starka och kan vara farliga. Oexploaterat paradisstrand för den. Den passar barnfamiljer då här inte finns några farliga eller giftiga djur och man har en tolerant inställning till barn. Runt om på ön finns parker och utfärdsmål som vänder sig till barnfamiljer. Dock har många av dessa parker inburade djur och är inte något vi rekommenderar att man.


Precis som vi drabbar andra djur , kan även vi drabbas av dem, om än inte i lika stor omfattning. Mauritius passar nästan alla och en var.

Med en höggradig solskyddsfaktor undviker du att bränna dig, vilket inte bara är smärtsamt utan även kan vara farligt. Härliga stränder och massor av snorkling och bus men även tid för att bara slappa i solen med en bok…. Men om vi bara redovisar de som är farliga , så kan de lätt få uppfattningen att allt annat är riskfritt.


Då tyckte vi det var bättre att de fick stämma av med oss. Vi har talat generellt om de värsta djuren. Kände ni till att det fanns tigerhaj i området? Jag har inte exakta uppgifter nu vilka djur som fanns där.


Vi är en norsk familj från Oslo. I våras tog vi tjänstledigt från våra arbeten och gav oss av med våra två barn. Det mest kända, som har blivit en symbol för landet, är den stora flygoförmögna duvfågeln dront ( Raphus cullenlatus ) som utrotades strax efter att människan bosatte sig på ön. Välkommen till Globetrotter.


Sista minuten-erbjudanden. Vi människor äger inte ensamma den här jorden, utan vi delar den med alla andra djur. Du kan dock vara säker på att det är något betydligt farligare än en geting.


För att påminna om att vi inte är störst och bäst vill vi lista världens farligaste djur.

Denna lista utgår från antal dödsfall som djuret orsakar varje år. Vi börjar bakifrån och avslutar listan med det farligaste djuret i världen. Vad jag kan säga direkt är att dessa djur inte är några som man ofta tänker på när det handlar om farliga djur.


När man pratar om farliga djur i världen så är det oftast större djur som får uppmärksamhet. Men små djur som sötvattenssniglar är exempelvis farligare än lejon, krokodiler och flodhästar tillsammans. Naturexperten Bent Christensen guidar bland farliga och harmlösa djur. De farligaste djuren för människan Listan över jordens farligaste djur dryper av blod och gift.


Men holländarna hittade hit för fyra hundra år sedan, och åt genast upp alla dronter. Nästa herre som regerade här – Frankrike - ville se tjockare blod än fåglarnas flyta över den röda jorden. De giftiga maneterna är välkända bland thailändarna.


Men ingen varnade turisterna för faran. Lite off-topic, men är det vanligt med kackerlackor i Indien, och är dem vanliga i hemmen? Vanliga tips som att kolla skor innan man sticker ner fötterna vet jag redan, men har aldrig besökt ett land med dödliga djur tidigare, iallafall inte så många.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg