torsdag 8 september 2016

Skapa bokningsbar resurs exchange

Så långt jag vet går det inte att skapa en bokningsbar resurs som du beskriver utan Exchange. Det ni kan testa är att skapa en Kalender som ni publiserar via Office Online - en funktion som använder en (gratis) server hos Microsoft istället för Exchange. Skapa en bokningsbar resurs. På skärmen Aktiva bokningsbara resurser väljer du Ny.


En bokningsbar resurs i Outlook och Exchange kan vara rum eller utrustningar. De kan bokas som en resurs på en möteskallelse i Outlook. Alla förändringar på möteskallelsen, t. I denna filmen kommer vi att gå igenom hur du skapar en intern resurs i form av ett mötesrum eller en utrustning. Du kan också skapa resurs brevlådor så att användarna kan enkelt boka utrustning eller rum utan att behöva gå igenom en mitten person. Några möjliga resurspostlådor inkluderar ett konferensrum , hörsal och träningsrum , dator , projektor eller tjänstebil.


Använd Exchange Management Console för att skapa din resurs postlåda. Det kan röra sig om lokalutnyttjande i förhållande till antal deltagare, personella resurser eller andra typer av bokningar. Automatiserad avprickning med QR-kod Gör det enkelt att ”pricka av” personer i samband med en bokning, genom att använda QR-koder som mailas till deltagare i förväg.


Om du använder ett Office 365-eller Microsoft Exchange -konto med Outlook kan du använda schemaläggnings assistenten och Sök rums Finder för att schemalägga möten. När man lägger upp ett möte i Outlooks kalender ska man alltså kunna lägga till plats-fältet, och det ska vara ett fördefinierat rum bland de som finns fysiskt. Hur man skapar en resurskalender i Exchange En resurs kalender används för att hantera ditt företags resurser såsom konferensrum , dataprojektorer , utrustning och fordon inom Exchange -servern.


Du kan skapa en resurs kalender med ett administrativt verktyg som heter Active Directory Användare och datorer. Det finns två sätt att skapa en kalendergrupp: Hämta medlemmar från en Adressbok eller Kontaktlista. Välja medlemmar från en Adressbok eller kontaktlista.


Skapa bokningsbar resurs exchange

Nästa steg är att skapa en kalender. Från Min sida, välj Öppna bokningssystem. Exempel: Anna och Fredrik driver en frisörsalong.


Styrelsen i bostadsrättsföreningen, hyresvärden eller fastighetsförvaltaren loggar in och kan sedan skapa en eller flera bokningsbara resurser. Allt hanteras via DinBox egna server och med vårt hanteringssystem – uppdateringar och nya funktioner sker löpande och kräver inga lokala tekniker. En gemensam resurs kan vara bokningsbar ett dygn, en heldag eller i olika tidsintervall.


Skapa bokningsbar resurs exchange

På så vis en och samma gemensamhetslokal bokas ett helt dygn om den ska användas som övernattningsrum eller i två timmar om den ska användas som möteslokal. Bokningsbara tidsintervall för privata resurser är alltid heldag. Visar en lista över resurser som har skapats för att hjälpa till i områden som kunder använder oftast eller som genererar flest frågor. Resurser för de översta Outlook-problem i Office 3Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.


Låt dina kunder boka dina tjänster på nätet. Registrera dig idag och kom igång med marknadens. Har ert företag råkat ut för dubbelbokade möten?


Med Evoko Room Manager blir det enkelt att hitta ett ledigt rum. Ni bokar smidigt och bekvämt i MS Outlook eller på touch-skärmen. Möten kan även avslutas eller förlängas med ett enkelt knapptryck.


Ingen installation på användarnas datorer eller på Exchange -servern är nödvändig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg