torsdag 15 september 2016

Sverige är ett mångkulturellt land

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Ett rikt land , ett fint land , och om några år kommer landet att vara borta. Logiken borde vara väldigt enkel att förstå, men många har stora svårigheter att få grepp om det uppenbara: Om du importerar den tredje världen, så är det vad du får. De kan bara förstå det om de levt ett tag i sådana länder.


Detta berikar vårt land på många sätt, inte minst när det gäller maten. För den som inte räknar sig som religiös är ändå religionen och dess traditioner viktig för identiteten.

Han är författare, skribent, föreläsare och han har medverkat i ett antal radio- och tv-program. Att organisationer, kommuner, arbetsplatser, medier med flera, önskar illustrera detta, i syfte att få alla. Människor som har flytt sina hem och bosätter sig i ett nytt främmande land , kan få ett förändrat aktivitetsmönster.


Det är i och för sig ganska naturligt, eftersom länders historiska bakgrunder skiftar och policy- och implementeringsprogram påverkas av och måste förhålla sig till det. Men detta är inte en helt korrekt beskrivning. Sverige är idag ett mångkulturellt land.


Kulturkrockar och språkförbistringar är något som då kan upplevas. I omvårdnadsarbetet är det av vikt att förstå sig på patienten samt att kunna kommunicera. Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan.

Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det. I dag är situationen tyvärr omvän nu vi istället ett varnande exempel, ett skräckexempel hur det går när man släpper massinvandringen fri och helt utan. S ett parti med ovan beskrivna hållning, har numer en relativt hög andel väljare att vänta i höstens val. I ett i- land bor större delen av befolkningen i städer, landet har hög BNP, hög medellivslängd och de flesta får gå i skola bland annat.


U- land står för utvecklingsland och är vad man brukar kalla ett fattigt land med lång BNP. Och det kan man ju i för sig vara, det finns goda skäl att vara stolt. Samtidigt kan det uppfattas som ett enda paket av skryt och självgodhet när vi säger att vi är världens mest jämställda land.


Det är ett mångkulturellt land där religionen ständigt är närvarande, och varje år kommer mängder av pilgrimer hit för att besöka de heliga platserna. Israel kan delas in i fyra delar, kustområdet, bergsområdet, Jordandalen och Golanhöjderna, och har ett väldigt varierande landskap och klimat. Ska bli intressant att se.


Fackföreningsrörelsen arbetar för det goda samhället. Rimligen ska människor från annan nationell bakgrund få vara. Vårt land är nog mycket mer mångkulturellt än vad jag anade. Ju mer jag läser om detta ju mer inser jag att problemen är många. Jag hade egentligen tänkt skriva om skillnader mellan män och kvinnor och språkliga skillnader mellan könen.


Men jag förstod snabbt att problemen är mer komplexa än så. Vad är ett mångkulturell samhälle Man kan säga att ett mångkulturellt samhälle är när människor med olika bakgrund arbetar ihop i samhället, exempelvis att busschauffören är från Indien och personen som sitter i kassan är från Somalia. Mångkulturellt samhälle 1.

Det är en fördel för samhället att många människor är flerspråkiga. Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Our new desktop experience was built to be your music destination.


De är mycket framgångsrika och det är hög tid att ställa frågan om det finns några exempel på väl fungerande matriarkat, det vill säga samhällen där kvinnorna har makten. Svaret är ett entydigt nej. För lärare blir uppdraget mer komplext när det gäller att identifiera ifall en flerspråkig elev har läs- och skrivsvårigheter än en enspråkig elev.


Jonas Gardell talade om mellanmjölkens land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg