torsdag 22 september 2016

Tjejer är sämst

This is a copyrighted video. Regeringen kräver att Blekinge tekniska högskola måste bli bättre på jämställdhet. Förra året var knappt var tredje student på högskolan tjej. Ledningen på BTH jobbar nu på bred front för att locka fler kvinnliga studenter.


Och Jönköpings län är liksom i förra undersökningen sämst i landet.

Det är galet att vi hamnar underst igen, igen och igen, säger Frida Boklund. Ingen av kommunerna i Jönköpings län når upp till riksgenomsnittet. Och allra dystrast är statistiken för Ljusnarsbergs kommun. Att gå på dejt kan vara som en berg- och dalbana. Ibland kan det kännas roligt, nervöst, pirrigt och ja, ibland är man vettskrämd.


Men har man tur så går dejten bra men en del har inte alltid den turen. Sajten Distractify har sammanställt svaren på Reddit där flera tjejer har delat med sig av en aning misslyckade dejter.

Mest ökar den psykiska ohälsan bland ungdomar. Sverige mår allt sämre psykiskt. Och sämst mår unga tjejer 15–år. De tror att det är fel. Har du några vänner alls?


Några som inte är påhittade? Mobbningen är så elak och går in under huden på dig när du hör dem. I Stockholm klär sig mammor i 45-årsåldern med barnvagnar bättre än här.


Då undrar man varför, och det är ju till stor del det bristande utbudet. Tjejer klär sig sämst här. Sämst ohälsa har tjejer i nian, där omkring var fjärde anger att de mår dåligt. Nästan varannan flicka på högstadiet har värk, och ungefär tre av fyra känner sig stressade.


Förutom att fler ungdomar mår sämre i de högre årskurserna, är det också en slående skillnad i ohälsa mellan pojkar och flickor, säger Karina Nygren. Speciellt oroväckande är att åländska tjejer upplevt secuellt våld i dubbelt högre grad än tjejer i Finland i medeltal. Hela och procent av tjejerna i gymnasiet och yrkesgymnasiet på Åland har upplevt sexuellt våld det senaste året.


Motsvarande andel på fastlandet är och procent.

Tänk på att det är viktigt att prata om dina känslor med. Själva Kuta är lite grisigt, australenska partypubar fyllda med australienare (de flesta från Perth). Stränderna norr om Kuta har höga koncentrationer av turister, barnfamiljer osv. Min man är verkligen sämst på att.


Det är idrottslektion och Justin stör sig på att behöva spela med tjejerna. Ett föga smickrande epitet för Sweden Rock, hårdrockfestivalen som brakade igång för en vecka sedan och. Mulliga människor är släta.


Riktigt tjocka människor har linjer, men dem är jag sämst på att rita. Jag föredrar atletiska, anorektiska eller allmänt normalsmala människor. Och normalsmala människor får ha midjeått cm. Jag tänker ur rent bildskönt syfte. Karln som filmar skriver att han gärna hade hjälpt henne, men han var för upptagen med att skratta.


Delad nyhet är dubbel glädje! Att tjejer är bättre på att köra bil jämfört med killar finns det redan undersökningar på. Men hur ser det ut med körkunskaperna rent allmänt i vårt avlånga land?


Brottsförebyggande rådet (Brå) har statistik på trafikbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg