fredag 16 september 2016

Faktatexter för barn

Flera tusen sidor med lärorikt och underhållande innehåll för barn och ungdomar, skolor, föräldrar, mor- och farföräldrar. Här under LättLäst så kan du läsa våra faktaämnen på ett lättförståligt sätt. Det är enklare, större text och mycket bilder.


En start för elever att börja läsa faktatexter där man lätt finner svaren. Dela ut ett kort till varje barn. Nu känner jag dock att de är redo att få redskap för att strukturera sitt skrivande.

Efter att vi fokuserat på återberättande texter (se inlägg återberättande text) så går vi nu vidare och tittar på faktatexter. Vi följer liknande arbetsstruktur när vi introducerar textgenrer för att den igenkännande faktorn gynnar flertalet. Beskrivande och förklarande texter, till exempel faktatexter för barn , och hur deras innehåll kan organiseras. Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Eleven kan skriva enkla texter med läslig handstil och på dator.


Barnen läste parvis en faktatext och fick svar på nästan alla frågor. För att få svar på de sista frågorna använde vi WWF:s hemsida för den kunde vi lita på kom vi fram till. Nästa lektion fick barnen varsin kopia av vårt gemensamma VÖL-schema och skrev parvis en faktatext på ipaden och ritade en bild som passade till.

Det här visste du inte om vanliga och ovanliga djur! I Djurfakta får du roliga fakta om massa olika djur. För dig med intresse av vilda djur har vi samlat över hundra olika djurarter. Du får reda på vad som kännetecknar respektive djur.


Hur deras parning går till. Vilka hot det idag finns mot dem. Till alla djur finns det ett flertal bilder att titta på. För barn från alla länder som lär sig engelska.


Här kan du få lyssna och läsa sagan om Rödluvan. Du kan även para ihop ord från sagan med rätt bild. Klicka på bilden för att lära.


Emoji Energi Engelska experiment Faktatexter Fantasy film Filmer Fjärilar Flerspråkighet. Veta hur man skriver en faktatext. Hur ska vi göra för att nå de här målen då? Barnen tyckte så här: Så här blev den pedagogiska planeringen och matrisen. Har tittat på en film om The big bang och utifrån den gjorde vi en mindmap tillsammans, istället för 6-fältare den här gången.


Vi kan hjälpa barnen att skapa ett intresse men också ge dem strategier för att hitta den kunskap som de önskar och behöver.

Fakta är kul, det har Filippa, Dewan, Julia och Ezias upptäckt. Som jag skrev ovan, för att ett barn ska kunna tillgodose sig kunskap i faktatexter så krävs träning. Du som vuxen gör skillnad!


Att skriva faktatexter är en forskningsanknuten metodbok om att undervisa i skrivstrategier. Adrienne Gear visar hur läraren både kan utveckla sina kunskaper om texter och skrivande och strukturera sin undervisning så att eleverna förstår hur de ska tänka för att skriva faktatexter som fångar och engagerar läsaren. Artikeln handlar både om högläsning av sakprosa (exempelvis faktatexter ) och skönlitteratur för barn. Unrealize’ finns egentligen inte som or det är en konstruktion av Ricoeur för att försöka ringa in vad han menar att läsandet gör med läsaren. Skapande av texter där ord och bild samspelar.


Vi kommer att återkomma med begreppen för varje tidsperiod och vi ska kunna beskriva och jämföra perioderna. För att synliggöra de ämnesspecifika begreppen brukar jag göra 6-fältare. Vi gör 6-fältare som stödstruktur när vi ska skriva beskrivande texter, faktatexter.


Det kan handa om djur eller växter eller som nu forntiden. Undervisningen bör förbereda barnet för livet, utveckla respekt för mänskliga rättigheter och fostra i en anda av förståelse, fre tolerans och vänskap mellan folken. Artikel Barnet , som tillhör minoritetsgrupper eller ursprungsbefolkningar, har rätt till sitt språk, sin kultur och religion. Det finns en art som heter flygmyran den är ingen egen art fast vissa tycker att det är en egen art. Om du ser en flygmyra på en varm sommardag är de i själva verket nya prinsar eller nya kronprinsessor ute för att para sig.


Flygmyrorna behöver en speciell temperatur för att kunna flyga och det är därför de brukar flyg ihop. Välkommen att söka faktatexter i vår artikeldatabas! Vi är glada att ha just dig här, hoppas att du finner den text du söker i vår databas.


All text, alla artiklar och faktatexter i databasen är fullständigt sök- och läsbara och det kostar inget att använda våra tjänster, men allt material är kopierings- och upphovsrättsskyddat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg