torsdag 22 september 2016

Hindersprövning utländsk medborgare

Intygen skickas hem till er och gäller i fyra månader. Giltighetstiden för intygen går inte att förlänga. Kan nu bekräfta det som jag befarade efter ett telefonsamtal till skatteverket: utländsk medborgare måste personligen inställa sig för att ansöka om hindersprövning. Anledningen verkar vara att de vill se om personen verkligen existerar (som om jag skulle gifta mig med ett spöke eller ansöka om hindersprövning för att det är skojigt). Utländska medborgare När utländska medborgare vill vigas inför svensk myndighet prövas rätten till äktenskap enligt hemlandets lag.


På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Hon sa också att man behöver olika papper och tillstånd från sitt land när man söker.


Skattemyndigheten då jag frågade. I samband med en ansökan om hindersprövning måste hon således besöka ett av skatteverkets servicekontor för att styrka sin identitet med ett pass. Den som tidigare har ingått äktenskap eller låtit registrera partnerskap ska styrka att äktenskapet eller partnerskapet har blivit upplöst, om inte detta framgår av folkbokföringen eller av intyg från utländsk myndighet. Förutsatt att dessa krav är uppfyllda, finns alltså inget hinder mot er vigsel (kap. § äktenskapsbalken).


Hindersprövning utländsk medborgare

Stämmer detta verkligen? I första hand bör den utländske medborgarens ambassad kontaktas. Det kan vara en god idé att den som avser att gifta sig med utländsk medborgare skaffar sig upplysningar hos advokat eller på annat lämpligt sätt om följderna i dessa avseenden av ett äktenskap. Sedan måste du ansöka om ett äktenskapscertifikat.


Ett äktenskapscertifikat är ett bevis på att du som svensk medborgare har rätt att gifta dig inför en utländsk myndighet. Det här dokumentet behövs inte i alla länder vid en vigsel utomlands men det kan ändå vara bra att du ansöker om det och tar med dig det till vigseln. Vid ansökan om hindersprövning för utländska medborgare ska enligt regeringens kungörelse paret bl. Undantag för ovanstående regler finns, bl.


Partner ( utländsk medborgare ) Id handling (original uppvisas) och eventuellt tillstånd i landet om ej medborgare i Sydafrika, Botswana eller Namibia. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan om hindersprövning i god tid före vigseln. Vid hindersprövningen skall ni lämna en skriftlig försäkran om att det inte finns något hinder mot ert äktenskap. Sverige i mer än år.


Ska ni i stället gifta er inför en utländsk myndighet kan ni behöva ett äktenskapscertifi kat. När du har behov av att styrka din identitet (om du exempelvis är utländsk medborgare ) kan de på skatteverkets servicekontor hjälpa dig med denna tjänst. En del länder godkänner endast viss vigselform för sina medborgare. Kontakta hemlandets ambassad för ytterligare uppgifter. En EU- medborgare får börja arbeta direkt och behöver inte arbetstillstånd eller registrera en uppehållsrätt hos Migrationsverket.


Den som är anhörig till en EU- medborgare men som själv är medborgare i ett land utanför EU får också arbeta utan arbetstillstånd men ska ansöka om uppehållskort om han eller hon ska vara här i mer än tre månader. Ansökan skickas eller lämnas in till ambassaden i Berlin och ambassaden utfärdar efter hindersprövningen ett äktenskapscertifikat, valfritt på tyska, svenska eller engelska. Hindersprövning av enbart den svenska parten görs.


Den som inte är folkbokförd i landet ska visa upp ett intyg om sin behörighet att ingå äktenskap från utländsk myndighet om sådant intyg kan anskaffas. Andelen utländska medborgare i relation till hela befolkningen har under samma period vuxit från procent till procent. En del främmande länder godkänner endast viss vigselform för sina medborgare.


Hindersprövning utländsk medborgare

Hon behöver ett personbevis har jag förstått. Men vad kallas det på Thailändska. Med thai skrift om någon kan hjälpa så att jag kan förklara så att hon får med sig rätt papper hemifrån.


Om ni båda är utländska medborgare måste ni kontakta er ambassad för att få nödvändiga handlingar. Har du synpunkter på vår verksamhet? I höst planerar jag att gifta mig med en utländsk medborgare , och vi planerar att göra det i hans hemland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg