måndag 3 oktober 2016

Garn till blöjbyxor

Köp garn av bästa hos Hobbii. Stort urval av kvalitetsgarn. Saker du inte kan undvara. Fri frakt över 2kr. Brett sortiment av textilprodukter.

Se vårt utbud direkt online! Vi har allt du behöver inom garn , stickor, virknålar och tillbehör! Näst på tur är att välja garn.


För att sticka blöjbyxor behöver garnet vara obehandla, det får alltså inte vara ett superwash- garn. Väljer du ett ofärgat obehandlat garn av fårull så finns stor chans att det har kvar mycket av sitt ursprungliga ullfett, lanolin, och måste då inte kuras innan första användning. Ett alternativ till det vanliga sköljmedlet är dock ulltvättmedel, som är tillverkat för detta slags garn.


Merinoullen ger dig som sagt massor av möjligheter inom klädesplagg eftersom det både passar till sommar- och vinterhalvåret.

Observera att mönstret endast säljs tillsammans med tillhörande garn. Jag tror det var finull och med tillsatt lanolin. Spinneriet finns inte längre såvitt jag vet och blöjbyxan som hörde till blev aldrig klar. Det låg ett nystan med 1-trådigt garn i påsen så nu spann jag upp resten av ullen och försökte att få ungefär samma grovlek. En synpunkt som ofta kommer i de här sammanhangen är att blöjbyxor av ren ull är det absolut bästa eftersom de inte behöver tvättas, eftersom de håller torrt och så vidare.


Fick tips av Kalamajt att Ottobre har ett gratis mönster på stickade blöjbyxor som hon gillar så jag testade det mönstret. Det var enkelt att sticka och gick snabbt, trots nyfödd så har jag hunnit med två par blöjbyxor. Garnet hade jag hemma, det blev några nystan över när jag stickade uggletröjan till I. Välkommen till DROPS Design!


Här hittar du mer än 120. Mönsterbladet innehåller tre olika byxmodeller samt till ullinlägg i pojk- och flickmodell. Av hg garn kan du sticka en blöjbyxa i kuvertmodell eller restårstickad i storlek S eller M samt ev ett extra blöjinlägg.


Modellen med ben och storlek L kräver något mer garn. Mönstret får inte användas i kommersiellt syfte. Tipslista på bra ullgarn till blöjbyxor. Sybeskrivningar, tips, knep och knåp!

Moderatorer: krakri, God_cares, Hell Cat, Asia. Genom samarbetet med den danska mönsterproducenten PetiteKnit har Knitting Friend översätt dessa fina mönster till svenska. De kan antingen stickas med invikt kant (kanal) till en snodd med två hål fram, eller med invikt kant (kanal) till resårband och utan hål.


Stickade yllebyxor skulle många säga är de bästa blöjbyxorna. De andas, håller värmen när det är kallt och släpper ut värmen när det är varmt. Ull kan absorbera mycket vätska innan den känns blöt och håller värmen även när den är fuktig. Jag är en mamma med en stor o härlig familj. Ullbyxorna kläs ovanpå tygblöjan för att hålla babyns kläder torra.


Tanken om blöjbyxor i ull är uråldrig och bekant från flertalet kulturer runtom i världen. Blöjbyxorna i ull står sig än idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg