torsdag 27 april 2017

Är guld billigt i thailand

Vi förhandlar så att du slipper. Dessutom är guld ofta omskrivet i thailändsk litteratur, där Buddha själv ofta beskrivs ha en hud av guld. Thai guld smyckens pris i varierar hela tiden med thailands guldpris och det internationella guldpriset. De seriösa guldbutikerna brukar dock skylta med dagsaktuella guldpriser.


Tips och shopping råd.

Att pruta är en konst och det är mycket upp till dig själv och handlaren att komma fram till ett pris som ni båda är nöjda med. Men innan ni köper elektronik, se till att köpa den ifrån något större varuhus och inte på gatan. Guld ca 1gr, ca 96. Ok här har vi tagit i för kung och fosterland om jag ska vara ärlig.


Med andra ord lär det gå att leva för betydligt mindre än vad vi har budgeterat för, men vi väljer att ta i så får vi se var vi landar till slut. Phuket är den mest kända, men du hittar också små öar med bara några få bungalows på stranden. Låter det som något för dig?


Detta medför sällan några problem såvida hyresgästen sköter sina självklara åtaganden, dvs betalar hyran i tid och är aktsam om inventarier samt vårdar den alltid så viktiga grannsämjan.

Det är miljövänligt också, jämfört med onödiga kortdistansflygningar. Pak Khlong Talat är belägen vid sidan om Bangkoks flo Chao Praya. Varorna, som i huvudsak utgörs av frukt och grönt, transporteras från inlandet direkt till marknaden.


Sampengmarknaden i Chinatown är ett av Bangkoks center för handel med guld och ädelstenar. Majoriteten av templen är otroligt vackra och det är enkelt att bli överväldigad av deras skönhet. Du kan säkert hitta ett billigt boende i Pattaya-Jomtien om du går lite utanför, på andra sidan Sukhumvit road där finns det billiga bostäder att hyra, vad jag hört tidigare. Landet som har något för alla, vem man än är och vad man än söker.


Allt om Resor guidar dig till härliga öar som tillsammans erbjuder det bästa av det mesta. Här finns tips på öar som Koh Koo Koh Kho Khao, Koh Phayam och Phuket, Koh Lanta och Phi Phi–öarna. Den unika sökfunktionen på Flygresor. Thailand naturligtvis fullt av buddhistiska tempel. Det finns dock “turistfällor” väl värda att upplysa om.


Men hur får man ut det mesta a resan? Det billigaste är inte alltid att sköta bokningarna på egen hand. På de mest populära resmålen, som exempelvis Patong kan prisnivåerna ligga högre, men jämfört med Sverige är det ändå alltid väldigt billigt.


Ofta beställer man två-tre rätter per person och sedan smakar alla i sällskapet på alla rätter.

Prisnivån i landet är låg vilket gör det möjligt att stanna länge, något som många av besökarna väljer att göra. Ett populärt sätt att uppleva landet på är att kombinera några dagar i storstadsmetropolen Bangkok och därefter resa runt bland de många paradisöarna. Snarare så att kinesiska mynt är billigare i USA därför att de är patriotiska och helst köper det egna guldet.


Krugerrand brukar vara rätt billiga i USA. Afrikanska mynt är billiga i Tyskland. Men framförallt är det upp till dealern. Kitco har ibland bra erbjudanden på kanadensiska mynt som de bara skeppar utanför USA. Allt är upp till din egen fantasi, förutsättningarna så här: Mjuk sand och svindlande klart vatten.


Korallrev för snorkling. Klippväggar för klättring. Djungel för fågelskådning. Havskanoter för upptäcktsfärder i nationalparken Mu Ko Petra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg