tisdag 11 april 2017

Beställ belastningsregister skola

Se foton på gamla klasskamrater! Tänk på att blanketten ska vara underskriven för hand. Ska du ansöka om pass eller nationellt id-kort till dig själv eller ett barn under 18. Blanketter och information om hur du begär utdrag ur belastningsregistret.


Tjänsten ser till att man. Som arbetsgivare inom förskola, grundskola, fritidshem eller annan pedagogisk verksamhet så krävs ett registerutdrag innan en person kan anställas eller anlitas.

Sverige där du kan efterfråga och hantera utdrag från belastningsregistret digitalt. Arbetsgivaren kan också kräva att någon som ska anställas, anlitas eller tas emot i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan visar upp ett registerutdrag. Det gäller om personen ska ha direkt och regelbunden kontakt med barn.


Det kan till exempel vara i en förening. Skolor är enligt lag skyldiga att kontrollera alla pedagogers utdrag ur belastningsregistret. Du beställer det utdrag som gäller för skola , förskola eller barnomsorg.


Behöver du ett utdrag från Polisens belastningsregister ? Utdrag ur belastningsregistret. Fyll i ditt personnummer och kontaktuppgifter så får du snabbt hem korrekt ifyllda handlingar för begäran om utdrag.

Det enda du behöver göra är att signera och skicka in handlingarna i medföljande kuvert. För gymnasieskolor är det upp till arbetsgivaren att avgöra om de ska begära utdrag ur belastningsregistret eller ej - en så kallad frivillig registerkontroll. Belastningsregistret för arbete på gymnasieskolor.


För elevernas trygghet rekommenderar vi alla gymnasium att genomföra bakgrundskontroller. Ange därefter personnummer och vilken typ av registrerkontroll som ska genomföras. Som företag eller kommun behöver ni inte fråga personen om samtycke innan beställningen görs.


Registerutdraget ska lämnas till den inom verksamheten som beslutar om att anlita eller ta emot någon på ett sådant sätt som avses i första stycket. Den som inte har lämnat ett sådant registerutdrag får inte anlitas eller tas emot i verksamheten på ett sådant sätt. Du ska ha ett positivt förhållningssätt, vara ansvarsfull och flexibel. För att trivas som vikarie hos oss tror vi att du tycker om att arbeta med människor och du är bekväm i mötet med nya personer.


För att vi ska kunna anställa dig på Bemanningsenheten krävs det också att du har ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får meddela föreskrifter om vilka uppgifter ett sådant utdrag som avses i andra stycket 1-ska innehålla. Regeringen får meddela föreskrifter om vilka uppgifter ett sådant utdrag som avses i andra stycket 4-ska innehålla. En begäran om uppgifter ur registret ska vara skriftlig.


På vissa delar av arbetsmarknaden, exempelvis inom skolområdet, finns det uttryckliga krav på att en arbetssökande innan anställningsbeslutet fattas ska lämna in utdrag ur belastningsregister. När det gäller krav på utdrag från belastningsregistret i bestående anställningar är rättsläget inte helt klarlagt. Ett sådant utdrag ska du själv begära ut av polisen och sedan lämna till din eventuella arbetsgivare, se § st.


Ansök om utdrag ur Polisens belastningsregister.

Du ska ha relevant utbildning eller dokumenterd arbetslivserfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Vi svarar inom timmar på vardagar under kontorstid. Beställ utdrag snabbt och smidigt.


Alla som ska arbeta inom Nacka kommun i en verksamhet där barn eller äldre vistas ska visa upp utdrag från belastningsregistret. Många av våra sommarjobb finns inom dessa verksamheter och vi rekommenderar alla som söker feriearbete att beställa ett registerutdrag i förväg eftersom det kan ta flera veckor att få utdraget. Polismyndigheten – utdrag ur belastningsregistret. Personbevis som bara innehåller uppgifter om dig själv kan du skriva ut direkt på din skrivare eller spara ner och mejla. Du som inte har tillgång till en skrivare kan beställa dessa personbevis med posten.


Du som behöver personbevis med uppgift om familjemedlemmar får beställa hem det med posten. Myndigheter har, precis som du skriver, en sådan föreskriven rätt enligt § lagen om belastningsregister. Förutom personen som utdraget ur belastningsregistret rör har vissa enskilda personer rätt att inhämta uppgifter vid ett anställningsförfarande inom t ex vård och skola (9-§§ lagen om belastningsregister ). Vi har uppdrag för elevassistenter, fritidspedagoger och lärare.


När du ska arbeta inom skola måste du ha ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg