tisdag 11 april 2017

Hjälper familjerådgivning

Familjerådgivning leder oftast till förändringar och bestående resultat. Men ju längre ni väntar med att söka hjälp desto svårare blir det att reda ut problem. Därför är det bra att söka hjälp så tidigt som möjligt.


Hjälper familjerådgivning

Alla människor kan få problem i sina relationer vid olika tidpunkter i livet. Det finns tillfällen när man kan behöva professionell hjälp oavsett om man lever ensam, i par eller lever utan barn, oberoende sexuell läggning eller ursprung. Till oss kommer par som behöver hjälp och stöd att hitta tillbaka till närhet, förtroende och trygghet.


Till familjerådgivningen kommer också par som är i separation eller som funderar på att gå skilda vägar. Du behöver inget så kallat biståndsbeslut för att komma till oss. All kontakt med familjerådgivningen sker frivilligt, utan registrering och vi för inga journaler.


Hjälper familjerådgivning

En parrelation utsätts för många prövningar. Det kan handla om allt från vad som händer när det första barnet kommer, ekonomiska bekymmer, otrohet eller konflikter i släkten till att känslorna försvunnit. Hos familjerådgivaren kan ni få hjälp med att. Avgiften är 1kronor per samtal (uteblivet besök debiteras). Så går familjerådgivning till.


Ibland är paret överens om ett eller flera problem. Ibland ser de olika på vad som är problemet och vad som är orsaken till det. Paret och familjerådgivaren kommer överens om en målsättning med samtalen. Behöver ni hjälp med relationen? Kommunen erbjuder familjerådgivning för par och familjer.


Med oss kan du prata om svåra och privata saker på ett tryggt sätt. Vi har telefontider på måndagar och onsdagar kl 11. Vi har en sekretess som innebär att inga uppgifter sprids. Många har under lång tid försökt lösa problemen på egen han men kört fast och behöver hjälp utifrån för att gå vidare. Ni kan också söka hjälp på familjerådgivningen i förebyggande syfte.


Mölndals stads familjerådgivning utförs av S:t Lukas G öteborg som har mottagningar i både i Mölndals centrum och vid Masthuggstorget i centrala Göteborg. Exempel på anledningar att söka hjälp. Vid olika tidpunkter i livet kan alla människor få problem i parrelationer eller till andra närstående. I dessa fall kan familjerådgivning vara till stor hjälp.


Du kan också söka hjälp på familjerådgivningen i förebyggande syfte. Anledningar att söka hjälp. Vi arbetar också med andra bekymmer i nära och viktiga relationer, exempelvis mellan vuxna syskon eller mellan föräldrar och vuxna barn. Det är vanligt med påfrestningar i nära relationer. På familjerådgivningen söker vi gemensamt vägar ut ur problemen.


Vi är specialiserade på parrelationer och är utbildade i psykoterapi. Varje besök kostar 1kronor. Eventuellt återbud ska meddelas senast klockan 10.


Samtal hos familjerådgivare kan: hjälpa personer att bearbeta relationsproblem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg