onsdag 26 april 2017

Vitaminer för hundens päls

Stort utbud av vitaminer till kanonpriser i lager! Vi säljer vitaminer för alla behov. Pälsar från alla auktionshus.


Vitaminer , mineraler och kosttillskott hjälper din hund att hålla sig frisk, stark och pigg oavsett i vilken period i livet den befinner sig i. Här hittar du ett urval av vitaminer och mineraler att komplettera fodret med tillsammans med specialprodukter för bland annat nedsatt immunförsvar, ledbesvär och allergi. Spårämnet zink bidrar till mycket i kroppen, t.

Hunden behöver olika vitaminer som hjälper den att hålla sig frisk. De finns i grönsaker, frukt med mera och kan vara fettlösliga eller vattenlösliga. Päls och pälsvård för din hund och katt. Håll gärna daglig koll på din hunds eller din katts hud och päls – där syns tydligt hur den mår.


Pälsen berättar mycket om allmäntillståndet, en välmående katt eller hund har en tät och glansig päls som inte luktar illa. Jag får alltid beröm för min dobermans vackra svarta blanka päls. Och det är verkligen blank och fin.


En dos laxolja om dagen gör detta.

Plus allt annat gott oljan gör för hundens välbefinnande. Kan inte tänka mig att vara utan den. Vitaminer och mineraler är viktiga för hundens hälsa och välbefinnande då de bidrar till ett gott allmäntillstånd.


Brist på olika näringsämnen kan ge besvärande symptom och bristsjukdomar. Ett bra, komplett hundfoder innehåller i regel de näringsämnen som hunden behöver, men många hundar är ändå i behov av tillskott av olika anledningar. Hundens päls och hud avspeglar vilken näring de får i sig, så grunden för ett välvårdat yttre är att ge dem endast nyttig mat och kosttillskott som är fördelaktiga för dem. Lax och tonfisk för finare päls och ökat immunförsvar. Fet fisk som tonfisk och lax är väldigt bra eftersom de innehåller höga halter av omega-syror som hjälper hundens in- och utsida.


Det ger en fin päls samtidigt som det är bra för hjärnan och hundens immunsystem. Ibland rasar extra mycket päls , så mycket att man kan börja oroa sig för om det är normalt. Om hunden har klåda och mycket mjäll i samband med fällningen, bör en veterinär få se på den. Oftast är det dock helt normalt att hunden fäller och det brukar ta mellan fyra och sex veckor för den gamla pälsen att falla färdigt och den nya att börja växa ut.


Olewo karotten morotspellets ökar pigmentering på hunden och motverkar allergier, hud och päls problem samt förebygger infektioner, mask, diarré och andra magproblem. Dessa hundar ger man med fördel både Groddolja, Öljäst och Blodpulver. C-vitamin har en mängd funktioner bl. En torr, glanslös, mjällig päls kan tyda på sjukdom eller på att det foder hunden äter inte tillgodoser hundens krav på fullvärdig näring och tillräcklig mängd vitaminer , mineraler och spårämnen.


Alla foder passar inte alla hundar och olika stadier i livet kan kräva olika typer av foder. Standardt PÄLS B-VITA är ett brett B-vitaminkomplex.

Päls - och hudvård för din hund från insidan. Extra Biotin (B7) finns i för klor och pigmentering. Innehåller även mineralerna Zink och Selen för ytterligare effekt.


Ger du den för mycket kan det vara skadligt, men det gäller även en hund som får i sig för lite vitaminer. När du ska välja rätt vitaminer och mineraler till hunden behöver du tänka på hundens nuvarande hälsa. Om din hund ruggar mycket så är vitaminer för hud och päls det optimala valet.


I de flesta fall får våra hundar i sig alla nödvändiga vitaminer och mineraler via en allsidig kost eller ett helfoder. Direkt brist är ganska ovanligt men med det sagt så kan många vittna om kosttillskottens uppskattade effekter. Tecken på att extra näring skulle kunna behövas är om hundens päls skulle tappa glans, pigmentering bli livlös, ovanligt kraftig pälsfällning, eller vid dålig pälssättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg