måndag 17 april 2017

Sluta snusa biverkningar

Sluta snusa snabbt med ljudbok. Stort utbud av produkter och varumärken. Snabb leverans och bra priser. Nikotin är den mest beroendeframkallande ingrediensen i snus som tas upp av blodkärl i munnen och når hjärnan inom minuter.


Beroende på hur allvarligt ditt beroende är kan du känna av biverkningar av att sluta snusa inom några timmar. Abstinensbesvär brukar gå över inom en eller två veckor men kan hålla i sig i månader. Hjälp att sluta snusa. Det finns många fördelar med att sluta snusa. Du förbättrar din hälsa och din ekonomi och dessutom gör du dig fri från ett beroende.


Det viktigaste för dig som planerar att sluta snusa är att du själv verkligen vill. Varför vill jag sluta. För vissa är det lättare att sluta snusa än för andra. M ånga reagerar väldigt olika när de slutar röka eller snusa , men ingen som använt någon form av nikotin-produkt under en längre period kommer undan helt opåverkad.


Men även om abstinensbesvären kan vara väldigt jobbiga är det värt det. Läs om vad som händer med kroppen när du slutar röka. Att sluta snusa eller röka är riktigt svårt. Det är inte bara nikotinabstinensen som ska hanteras, det är minst lika tufft att förändra vanemönster.


För många har snus varit en identitet och en kompis och använts som belöning och trygghet. Fysiska biverkningar … Biverkningar från nikotinabstinens kan visa sig på flera olika sätt. Andra avvänjningssymtom och biverkningar. Några sådana kan vara huvudvärk, svettningar och hjärtklappning. Om du skulle uppleva några av dessa är det viktigt att du kontaktar din husläkare.


Sluta snusa biverkningar

Jag vill sluta snusa – hur gör jag? Om du har bestämt dig för att sluta snusa , grattis! Det är bra för såväl din hälsa som din ekonomi, för låt oss vara ärliga, snus är inte gratis.


Det kan vara bra att inledningsvis ha en plan men också ställa sig frågan, varför snusar du och varför vill du sluta att snusa. Till saken hör att alla dessa biverkningar man kan få när man slutar röka, hade jag problem med redan när jag rökte cigg per dag ! Det är inte självklart vilken metod som kommer passa dig bäst och kanske måste du leva med ett återfall eller två innan du hittar metoden som passar dig bäst. Du som prövat att sluta snusa vet hur svårt det kan vara. Exempelvis kan du bli irriterad eller får svårt att sova.


Sluta snusa biverkningar

Hur lång tid det tar innan abstinensbesvären försvinner varierar, men nikotinet är vanligtvis helt borta ur kroppen en till två veckor efter att man slutat att snusa. Bland dem som vill sluta röka är det många som tycker att det går lättare om de använder snus. E-cigaretter i din kamp mot nikotinberoendet! Man misstänker nämligen att de är lika svåra att sluta med som vanliga tobaks-cigaretter.


Det bästa sättet att ta sig an ett sluta röka-projekt är som med allt annat i livet. Börja med att bygga kunskap och motivation. Hade snusat i typ år när jag slutade. Men den riktiga abstinensen, den slutar nog efter 2-månader. Onico var nog min räddning från återfall.


De allra flesta som röker och hälften av de som snusar vill sluta , men det är svårt att bryta nikotinberoendet på egen hand. Med professionellt stöd kan chansen att bli fri från beroendet öka upp till gånger. Utbildade tobaksavvänjare finns på många vårdcentraler, inom företagshälsovården och på apotek.


Nikotinläkemedel ger inte så mycket biverkningar men det är lätt att tro att abstinensbesvären är biverkningar. De biverkningar du kan få av nikotinläkemedel är till exempel klåda och utslag av plåstren och ont i käkarna av tuggummit. Du kan även få huvudvärk, yrsel och magbesvär. Med bakgrund av detta har en studie gjorts på snusavvänjning och den visar att Champix med vareniklin kan hjälpa snusare som vill sluta på traven. Måste säga att det jobbigaste var tanken på att sluta snusa.


Vart lite yr och hallucinerat två- tre nätter men det är borta nu. Snussuget har varit starkt vissa gånger men det går över på 2-minuter sedan är det lugnt. Var inte rädd för att försöka sluta snusa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg