fredag 21 april 2017

Fika med pensionärer

Sedan dess har jag arbetat inom vård och omsorg hela mitt yrkesverksamma liv. Jag brinner för äldrefrågor och att få möjligt att bryta ensamhet och att se våra äldre få komma med I gemenskapen, fika och samtala med andra, det värmer I hjärtat. Fika med en pensionär.


I vårt allra första avsnitt träffar vi Leif Tjäder som är år och bor i Värmland. Han lider av en väldigt ilsken KOL som gör livet tufft för honom, han bor på ett ålderdomshem men känner sig ändå ofta ensam. Ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson (S) besöker Växjö under fredagen.

Hon ska bland annat fika med pensionärer. Andreas har länge drömt att bli pensionär , nu får han äntligen prova på livet efter 65. Som sin guide har han Karin. I del tar de en rejäl fika. Utomhus Plantera ett träd Vandra till skogs och till fjälls Fotografera och förstora valda bilder Jobba gratis i trädgården åt andra pensionärer , släkt och vänner Fiska.


Mästerkocken Paul Svensson står för konceptet. Skriv inte ut personnummer eller telefonnummer i din kontaktannons. Låna inte ut pengar till personer du får kontakt med via annonser.

Får du svar som innehåller länkar, klicka inte på dessa. Bestämmer ni er för att träffas – gör det på ”neutral mark” med andra människor runt omkring, som ett café, museum eller restaurang. Efter-jympa- fika med pensionärer Folkets Hus, lokal Möllan, Göteborgsvägen 1 Mölndal. Annika Strandhäll kommer finnas tillgänglig för media under dagen. För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare Simon Andersson.


Våra volontärvärdar bjuder hem en grupp ensamma äldre på fika och en trevlig pratstund. Nu söker vi dig som har tillgång till bil och som en söndag varannan månad kan eskortera 2-glada pensionärer till fikaträffen, vara med under fikat och sedan skjutsa de glada (men nu lite trötta) pensionärerna hem ordentligt igen. Under veckan har Harriet Ringvall, 7 varit på ett minst sagt uppskattat sommarkollo tillsammans med ett 15-tal andra pensionärer. Här får de bada, dansa, gå på kräftskiva och njuta av varandras sällskap i en hel vecka. Alla borde åka på kollo, vi hittar på mycket grejer här, säger hon.


Varför inte samla några goda vänner och bowla en gång i veckan? Bowling är en perfekt aktivitet för de som är lite äldre eftersom alla kan vara med , oavsett förkunskaper! Avsluta gärna med en pratstund och en fika i vårt mysiga café. Seniorligan Tabellerna.


Syftet är att de som kommer ska få öva sig i det svenska språket och att vi ska berika varandra med kännedom om varandras kulturer och sätt att leva. Min förhoppning är att det här ska sprida sig till andra platser, säger Evald Larsson till News55. LÄS MER: Så kan äldre sänka sina energikostnader.

Jag har haft sex med en pensionär , det är jävligt starkt! Hemma hos Strage med musikjournalisten Fredrik Strage, 44. Det började redan i unga år med att Josefin var svag för en senior.


Det var den år äldre fotbollsspelaren Tomas Brolin, 47. Inte kan väl du bli pensionär NU? Vi kommer att sakna dig kära du!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg