fredag 24 maj 2019

Judiska kvarteren berlin

Upp till rabatt i Berlin. Missa inte chansen, boka nu! Upptäck det judiska samhällets historia och kultur i Berlin på den här 5-timmars rundturen i staden.


Utforska de judiska kvarteren med sina gårdar och gallerier, besök de berömda minnesmärkena och introducera dig själv till den rika historien i staden. Spara både tid och pengar med vår prisgaranti och få ut det mesta av ditt besök i.

Redan under medeltiden levde judar i Berlin och med upplysningen under Moses Mendelssohn började församlingen att frodas. Du kan även se om det finns fler sevärdheter som ligger i närheten. Håll musen över markörerna för att se vilken sevärdhet du tittar på, klicka sedan på markören för att läsa mer om sevärdheten. Jüdisches Museum Berlin är ett museum i Berlin. Det visar besökarna två årtusenden av tysk- judisk historia och relationerna mellan judar och icke-judar i Tyskland.


Museet har en permanent utställning och flera utställningar som växlar, ett omfattande arkiv, Rafael Roth Learning Center och forskarplatser. Det judiska tung del i Berlins kultur.

I november öppnades en världsattraktion i Berlin - det judiska museet på Lindenstrasse. Byggnaden hade då stått öppen men utan innehåll i tre år. Kulturintresserade går över till ön i floden Spree, Museumsinsel, med sina välfyllda konstgallerier och museer.


Norr om floden, men fortfarande i stadsdelen Mitte, glänser den guldbeprydda kupolen till Nya synagogan (Neue Synagoge) i de judiska kvarteren , Scheunenviertel. Kvarteren blev centrum i den judiska kulturen i Tyskland. Tolv år senare hade de flesta mördats eller flytt.


Made in Berlin är en stor vintagebutik på Schönhauser strasse som ligger i området. För att komma till området så tar du tunnelbanan till Hackesher Markt. Du passerar en utomhusmarknad med en del roligt hantverk.


Hit har judiska immigranter vallfärdat i omgångar från Östeuropa och Nordafrika. Resultatet är ett livligt kvarter med smala gator kantade av trendiga butiker, judiska bokhandlar, synagogor, kosherrestauranger, slaktare och bagerier. Denna Berlin Third Reich-turné möter en central plats i Berlin. Observera att denna turné innebär en måttlig promenad.


Följ din guide som han eller hon berättar historier om Berlins historia och engagemang med andra världskriget. Passera Hitlers bunkrar vid Führerbunker och promenera genom det judiska området.

Arkitekturen på byggnaden är väldigt spännande och fantasifull. Den ritades av en grupp arkitekter från Berlin under ledning av Daniel Libeskind som är amerikan med judisk bakgrund. Vi var i Berlin lagom för att uppleva alla fina julmarknader där, det var jättetrevligt! Men det finns förstås mycket annat att se och göra där. Vi bodde i den stadsdel som kallas Mitte, som ska vara Berlins hjärta.


Vårt hotell Alexander Plaza låg verkligen i mitten av det trevligaste området i Berlin. Andra världskriget och judeförföljelserna präglar Berlin. Vi ägnade mycket tid åt judiska minnesmärken - på gränsen till för mycket (tyckte jag).


Mitt i stan utanför Humboldtuniversitetet eldade man på 30-talet upp judisk litteratur. Jag blev smått förälskad i de judiska kvarteren i Krakow, både för dess atmosfär och de tips på mat jag samlade på mig under vår korta visit. Dagen innan vårt besökt i Auschwitz spenderade vi Krakow.


Vi hade bestämt oss för att lägga fokus på två klassiska områden: de judiska kvarteren och gamla stan. Prags judiska kvarter, Josefov, har en lång historia som rymmer både välstån förföljelser och armod. Området ligger mellan floden Vltava och gamla stan och är en av Europas mest välbevarade judiska stadsdelar. De första judarna bosatte sig i Prag någon gång under 900-talet.


Deutsches Technikmuseum Berlin , tekniska museet i Berlin. Judiska kvarteren i Krakow. Mauermuseum vid Checkpoint Charlie, museum över Berlinmurens historia.


Topographie des Terrors, permanent utställning om nazismens brott på den tidigare platsen för Gestapos högkvarter i Berlin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg