onsdag 15 maj 2019

Kända citat engelska

Dessa citat är tillräckligt berömda för att kännas igen av de flesta personer med engelska som modersmål. Vissa av citaten kommer från skriftlig engelska (teaterpjäser, böcker, eller dikter), andra är hämtade från filmer och ytterligare andra kommer från berömda historiepersonligheter. Citat utan upphovsmän. Det finns förstås gott om engelska citat som inte kommer från någon särskild bok eller film och dessa kan man använda som man vill utan att behöver ange var man fick sitt citat på engelska från. Det är naturligtvis möjligt att få varje citat översatt från engelska till svenska, men om du önskar att höra originalcitatet, lyssna på det språk som passar bäst.


Kända citat är citat som verkligen ger oss tankar om deras viktiga budskap.

Majoriteten av citaten har uttalats av personligheter som verkligen har gjort en skillnad för mänskligheten och många av dem används än idag. Ingen kunde skriva så självklara livsvisdomar på ett så klokt sätt som författaren Astrid Lindgren. Hänt har valt ut hennes bästa citat. Men tänk igenom varför du isåfall väljer det specifika citatet och hur det är relevant till ditt ämne. Särskilt författare, filosofer och forskare är författare till kända citat.


Ett typiskt exempel på ett känt citat är från den berömda engelska författaren William Shakespeare. Ordspråk av Engelsk general och citat av Engelsk general! Vi kommer genast att göra allt som är möjligt.

Det som är omöjligt kommer att ta lite längre tid. Tretton odödliga citat ”Krigets första offer är sanningen”. Historien är full av fantastiska citat , som som brukats och missbrukats, vänts och vridits på och satts in i sammanhang, där de passat till en aktuell situation och med få, exakta ord beskrivit en hel tidsanda.


Sök citat med egna ord eller efter ämne eller författare. Här finns också många andra resurser: exempelvis kan kan få hjälp med att identifiera ett citat , diskutera i ett forum eller gå till biblioteket och lyssna på kända citat. Sök med egna ord eller fraser eller på kategori eller författare. Glosbe, online-lexikon, gratis.


Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Inom idrotten går det oftast fort i och livesändingar kan det vara svårt att hinna med. Att tänka och prata samtidigt som man tittat på idrottsutövarna måste vara svårt. Eller kan det vara så att sportkommentatorer tillhör ett eget släkte?


Man kan ju undra, fler roliga citat än från idrottens värld är det svårt att hitta. Här får du länkar som vi hoppas kan vara till glädje för dig som är intresserad av ordspråk och citat i ämnet: Kända personer. Det är dock tänkt att avgränsa dessa återgivna formuleringar till att de ska vara uttalade av filosofer och därför saknas talesätt, ordstäv och dylikt.


För att förbättra din engelska måste du verkligen bli säker på hur du använder ordspråken. Här kommer engelska ordspråk som alla bör känna till. Behöver du förslag elaka citat från kända och okända personer?


Då har du kommit till rätt ställe.

Vi har samlat flera elaka citat. Oscar Wilde: Har du något emot att jag röker? Antingen är han död eller så undervisar han i engelska. Att dansa med henne var som att flytta ett piano.


Här hittar du ca 200st skarpa och upplyftande citat för att inspirera dig till ett härligare liv! Det kan vara en konst att se vardagens alla små guldkorn, men kanske är det just den konsten som är nyckeln till lycka… Här delar jag med mig av kloka, tänkvärda och roliga citat som jag stött på genom åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg