fredag 24 maj 2019

Koppla lamppropp

TS vill inte röra lamputtaget utan veta vad för lamppropp som hen ska köpa för att koppla in lampan i det visade uttaget. Det är väl normalt att det finns enskilda trådar ut från röret i taket. Trådarna är sen dolda bakom en kopp, lock, lamparmaturens takanslutning etc för att uppfylla kravet på dubbel isolering.


Armatursladd med lamppropp , med jor sido- Klass 2. Med lamppropp och skalad ände.

Teknisk information Färg: Vit m SKK. Har köpt ny kristallampa och eftersom den är tillverkad utomlands så är det ingen färdig lamppropp ditsatt. På IKEA har vi genom åren samlat på oss mycket kunskap och erfarenhet kring livet hemma och heminredning. Praktiskt och funktionellt, såväl som idéer. Här berättar vi lite om hur du ska ansluta olika lampor.


Re: Koppla in lampa etc. Svart är fas, blå är nolla, gröngul är jord. Att du har en brun betyder att den sitter på fas, fast efter strömbrytaren.

Koppla jord till jord och sedan brun till fas och blå till noll. Men vad spelar det för roll då det bara är en lampa? Anges det verkligen fas och nolla på den? Jag ska sätta upp en lampa men är osäker på hur det är tänkt att sladdarna ska vara monterade. Hur ska jag göra här, sladdarna har ju alla samma färg?


I detta exempel visas hur en av normcentralens grupper kopplas in till en ström­ställare, två lamputtag och ett vägguttag. Exemplet visar en dold förläggning (kopplingen i ­väggar och tak som förbinds med rör och dosor). Elmaterial för alla tillfällen, bra kvalite och vettiga priser. Du beställer det givetvis från Kopplat. Visar endast inlägg av Mizz Turko - Visa alla.


Med en lamppropp med tre stift är tanken att du ska kunna styra två funktioner i din armatur samtidigt från två strömställare, vilket till exempel används i vissa äldre takarmaturer där man kan tända halva lampan med den ena sidan av dubbelbrytaren. Lagerstatus i varuhus: Lagerinformation. Antalet uppdateras ca gång i timmen.


Om du är osäker på vad du gör så koppla ur säkringen till takbelysningen innan du börjar. L eller N (såg ovanstående inlägg ) är det gammalt hus? Rum med skyddsjord blir säkra genom att alla metalldelar som ev skulle kunna bli spänningsförande vid ett fel, skall vara kopplade till skyddsjord.

Vid ett fel så leds strömmen bort i jordledaren, metalldelen får ingen farlig spänning. Då går väl jorden vidare till nått annat rum, man får inte blanda uttag med och utan jord i samma rum men jag undrade om nån kanske hade kopplat bort den för att koppla in lampan men så är det alltså inte och finns det inte skyddsjord i vägguttagen så får du inte heller ha det i lamputtaget. Om din armatur inte går att ansluta till de nya uttagen, vänd dig då till elinstallatören. Så monterar du en ojordad lamppropp.


Lamppropp för slad 2-Pol med jord: Med sidointag. Bryt strömmen genom att koppla bort den. Används när lampan monteras på annat ställe än lamputtaget. Likaså om du ska koppla ur en apparat som du misstänker är sönder eller kan vara strömförande.


Finns till och med att köpa på. Det finns många olika sätt att koppla två sladdar. Skyddet ligger helt enkelt i att rummet anses vara isolerat från jord.


I dessa rum får man ansluta utrustningar som har skyddsjordsledare utan att koppla in skyddsledare, ja, man får helt enkelt inte koppla in skyddsjord då rummet då inte längre blir isolerat från jord. Kallas på vardagsspråk för hane, lamppropp eller lampkontakt. Behövs en för varje skarvsladd som du tänkt tillverka för din belysning inomhus.


Startsidan - De senaste nyheterna på dt. Lokala nyheter levererat av Mittmedia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg