onsdag 2 november 2016

Dyslexi hjälpmedel appar

Mest kompletta utbudet av både små och stora hjälpmedel. För en enklare vardag. Andra appar kostar ca tio till kr. Men det finns många appar och det kommer ständigt nya.


Dyslexi hjälpmedel appar

Här är några sidor på Internet, som hjälper dig att välja vilken app du ska ladda ner till din telefon eller surfplatta. Hjälpmedel för barn och vuxna med dyslexi. Ung som gammal dyslektiker hittar saker här som gör läsning och skrivning lättare. Läslinjaler, läspennor, tangentbor ergonomiska penngrepp, ljudåterkoppling, mm. Programmet kan laddas hem från hemsidan till din dator eller laddas som app.


I appen hittar du: DyssePodden, Smarta tips, Verktygslåda, och mycket mer. Länk till Android- appar Talsyntes Text till tal Aktivera den på iPad inbyggda talsyntesen. ClaroSpeak kr - ljudar, läser, sv och eng röster ingår och Ordprediktion. IntoWords 1kr - läser, ordprediktion (OCR för 45kr) till iPad. I en av poddarna kan du lyssna till vår appexpert Sofia som berättar om hur en läs- och skrivutredning går till.


Dyslexi hjälpmedel appar

Dyslexi innebär svårigheter att lära sig att läsa och stava. Det är många gånger ärftligt och kan upptäckas i tidig ålder. Appen hittar du bland länkarna nedan. Du som har dyslexi eller har ett barn som har svårt att lära sig att läsa och stava behöver få hjälp av en specialpedagog. Med rätt stöd och hjälp kan många som har dyslexi klara sig bra i livet.


Här samlar vi applikationer appar som ger stöd vid kognitiva eller kommunikativa svårigheter. Här finns hjälpmedel för dig som vill blir bättre på att läsa, barn som vuxen, speciellt för dig som har dyslexi. Rusningen efter appar för mobiler och IT- hjälpmedel av Susanna Cederquist delade med sig av sina kunskaper om att ägna sig åt musik när man har dyslexi Om barn med dyslexi får öva kopplingen mellan språkljud ( hjälpmedel för att stödja, kompensera och utveckla läsförmåga som t ex appar i mobiltelefonen) Om jag hade jag fått en.


Dyslexi hjälpmedel appar

Skolan har tillgång till olika hjälpmedel. Exempelvis: Inlästa läromedel. Digitala verktyg med olika appar som underlättar att läsa, skriva och räkna. Fina fotografier med riktiga ljud.


En kille som är år med diagnosen ADHD har svårt att komma ihåg vad han ska göra och planera saker som han ska packa med (böcker exempelvis) i skolväskan. Appar och webbsidor om språkutveckling. Finns det något hjälpmedel , t. Svar: Det finns många olika hjälpmedel och massor av appar ! Dyslexi (ordblindhet) är en medfödd svårighet för skrift- och tal.


Det är en slags funktionsnedsättning som inte korrelerar med intelligensförmågan, även om många tror det. Dyslexi är en förmodad ärftlig diagnos som har en relativt bred utspridning. Olika källor hävdar att allt ifrån – har diagnosen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg