måndag 7 november 2016

Kalifornien klimat

Skräddarsydd - Beställ Offert! Vill du Köra själv i Florida? Få Specialsydda Offerter på Resor! Boka en spännande Senester Nu! Hyr en Husbil i Västra USA.


Upplev USA som det ska upplevas!

Större delen av delstaten har medelhavsklimat med kyliga till milda, något regniga vintrar och varma till heta, torra somrar. San Francisco är lite svalare och ju längre norrut du kommer desto svalare blir det. Närheten till Atlanten gör att temperaturerna är lite lägre längs med kusten och vattentemperaturen blir sällan högre än grader. Detta innebär att man har varma, torra somrar och regniga vintrar utan allt för låga temperaturer.


Eftersom att det här klimatet passar ganska utmärkt för jordbruk har mellersta delen av staten en stor vinindustri och kallas Wine. Se vad det är för väder i Los Angeles och få senaste väderprognosen. Dessutom en tabell som visar Los Angeles klimat med temperaturer och regndagar. Resa väder och klimat.


Längst i väster finns en smal kustslätt.

Far North California med storslagna Redwood-träd och snötäckta berg har ett med kaliforniska mått svalt klimat. Delstaten bjuder dock på ett varierat klimat , där mycket bestäms av samspelet mellan Stilla havet och de två bergskedjor som löper parallellt med kusten. Kalla havsströmmar möter varm luft och ger dagligen upphov till. Staten kallar sig själv “The golden State” och i öster ligger Nevada som kallar sig ”The silver State”. Dessa namn återfinns på bilarnas nummerskyltar.


Här nedan på Expressen. Medelhavsklimat har torra och heta somrar och vintrar med omväxlande väder och stor nederbörd. Kustklimat har svala somrar och milda vintrar. Kanske hitta det kallaste och regnigaste månaden på varje resmål.


Eller välj en tidpunkt med ett annat klimat som passar bättre. I bergen är det riktiga vintrar med snö medan det längre söderut är ständig sommar i stort sett året runt. Kalifornien är litet större än Sverige men har väldigt varierande klimat.


En vinterdag i februari är det normalt cirka grader på dagen och grader på natten. Hjälp gärna till genom att fylla i mer! De tillgängliga stationerna syns som gula och röda prickar på kartan. Läs mer på Usaspecialisterna. För musen över prickarna för att se namnen på stationerna.


Klicka på önskad station för att se datan. Los Angeles Detta motell ligger bara km från centrala Los Angeles och erbjuder gratis kontinental frukost samt rum med platt-TV och kabelkanaler.

Vädret och klimatet i USA varierar kraftigt, inte minst på grund av landets storlek: i Alaska är klimatet arktiskt, i Florida är det tropiskt. Det är typiskt kyligt och tempererat klimat i de nordvästliga områdena, och en hel del varmare i det sydvästliga, subtropiska områdena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg