onsdag 16 november 2016

Hur är irakiska män

Irakisk mat är en salig blandning från hela mellanöstern men kanske framför allt från det persiska och turkiska köket. Vissa traditionella maträtter kan man spåra ända tillbaka till det gamla Mesopotamien. Hennes riktiga namn är för riskabelt att använda. Hon berättar hon misshandlades av sin man.


Du tar så mycket så att det blir lätt att röra ut. När du hällt detta över dolman ska du fylla på med hett vatten så det täcker dolman – hur mycket vatten beror på hur mycket som finns i kastrullen och hur stor den är.

Man får använda ögonmått här. Lycka till med dolman! Jag är sambo med en bosnisk man. Muslim men inte praktiserande. Alla bosnier är inte likadana, så det är svårt att svara på hur dem är.


Det enda som skulle kunna vara en kulturkrock för mig och min sambo är att hans familj betyder så otroligt mycket för honom. Det finns flera sätt och själv föredrar jag den där man i olja steker riset lite glansigt så det blir nästan lite klibbigt. Sedan häller man på kokande vatten någon centimeter över riset och låter det koka på fyran till vattnet är borta.

Den där mannen skällde rasism. Vi var allt han hatade. Vi kom från tre olika kontinenter och hade erfarenheter som han inte ens kunde föreställa sig.


Det är genom att hålla den här vackra mångfalden levande. Nästa gång du äter vattenmelon, kasta inte bort skalet utan spara skalet och koka en irakisk marmelad av det. Att använda skalet från vattenmelon är kanske nytt för oss som bor i Sverige men i en del länder är det inte ovanligt att man gör så kallad ”pickles” av det. För mig är det nästan omöjligt att tro att hormonerna vi utsätts för i livmodern inte också påverkar hur vår hjärna formas, säger han.


För att testa om kvinnors och mäns förmågor skiljer sig åt skapade man i filmen ett stickprovstest i två delar som sex män och sex kvinnor fick utföra. Landet är relativt fattigt på olja och andra bränslen vilket har lett till att man utvecklar förnyelsebar energi. Man har utvecklat och satsar mycket på alternativa energikällor som solenergi och vindenergi.


Landet är ledande inom solenergi och har världens största antal användare av solvattenvärmare per capita. Det är bara ännu ett exempel på hur slappt det är i Sverige. Det är helt absurt från början till slut den här historien.


Man tror knappt att det är sant. Vi som har gjort bloggen har klipp från en skola i Irak, där man får se mer om hur skolan ser ut som vi lägger ut när vi är klara med filmen, ha tålamod! Man hör ofta att folk i andra länder gifter sig när de är väldigt unga, ända ner till elva år har man hört.


I Irak får man gifta sig vid ung ålder, men inte när man är så ung.

Naturligtvis ska man även avråda från att röka vid en graviditet! Det är främst medelålders män som snusar, och snusning är vanligare i norra delen av landet. Varje sida på har en flik där man kan se artikelns redigeringshistoria. Gamla versioner försvinner inte så det är enkelt att kolla på tidigare varianter av texten och jämföra. Vad har man ändrat på på sistone?


Hur vanligt är snusning? Vem har skrivit texten? Särskilt inte som de är så behändiga i pocket: ett mästerverk som man kan slänga ner i ryggsäcken och behandla lite hur som helst. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att JK Rowling själv noga undersökt hur hon kunde avslöjas då enbart en handfull personer kände till Robert Galbraiths verkliga identitet. Organisationer kan skapa en bättre arbetsmiljö om de identifierar medvetna och omedvetna föreställningar och förväntningar på hur kvinnor och män ska vara.


Våra rutiner är högst individuella, men det finns några saker man kan tänka på för att undvika tarmbesvär. Med hjälp av tidningen Good Housekeeping berättar vi hur man bör äta, bajsa och behandla sin mage. Nej, en graviditet är inte veckor, i alla fall inte enligt barnmorskan. Så hur länge är man egentligen gravid?


Väljarbarometern säger ingenting om hur det kommer att bli i framtiden, utan hur det ser ut just idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg