måndag 28 november 2016

Ekologisk barnmat recept

Recepten har tagits fram av en dietist och två kockar från HiPP. Recepten är framtagna för de olika stadierna i ditt barns utveckling och är anpassade till barnets olika behov från månader till års ålder. Allt från enkla recept för de minsta till avancerade rätter och spännande smaker för de större barnen.


Vårt breda sortiment av barnmat tillagas med lång erfarenhet av ekologisk produktion. Vi kallar det barnmat för världens bästa!

Bästa råkosten odlar du själv i köksfönstret och på diskbänken - året runt! Billigt, ekologiskt , så närodlat det kan bli och fullt med nyttigheter. Mina barn är också bra mycket mer benägna att äta gröna blad om de själva varit med och stoppat fröerna i jorden, sett dem gro och längtat efter att få plocka dem.


Det finns många myter om barnmat. Enligt lag ska livsmedelstillverkarnas mat vara fri från tillsatser, sötningsmedel och konserveringsmedel. Det är även strikta kontroller av råvarorna, för att de inte ska innehålla spår av bekämpningsmedel eller annat.


Handla ekologisk barnmat till det viktigaste du har online i din ICA-butik på nätet.

Barnmat tillagade utan onödiga tillsatser. Det är den “gammaldags” metoden att laga mat på, så att den skall vara helt enligt reglerna för ekologisk mat. De allra flesta butiker saluför ekologisk barnmat och en del har en speciell hylla för just detta.


Från månaders ålder går det bra att ge barnen riktig mat i form av smakportioner. Här har vi samlat våra recept på bra barnmat från månaders ålder. Vi ser inte färsk barnmat som en lyxvara utan riktar oss till alla, säger Mats Lönne.


Att laga egen barnmat är inte så krångligt som många tror! Här hittar du goda och nyttiga recept på barnmat för de små i åldrarna 6-månader. Flera av recepten fungerar också bra som smakportioner. Smakportioner kan man börja med som tidigast vid månader om bebisen är nyfiken och vill ha, men det finns inget behov förrän vid månader.


Vill man ge ekologisk ersättning finns Holle (säljs i Ekologiska barnmatsbutiken och Ekolådan) och Hipp. Holle har även en komjölksfri ersättning baserad på getmjölk. I hyllan med barnmat - där finns ett fåtal ekologiska varianter. Då behålls alla smaker bäst. Dessa köper jag i alla fall alltid - i den mån det går.


Ja inte blir detta en revolutionerande åtgärd men alltid en bit på väg!

Hittar du ingen ekologisk lime går det lika bra med ekologisk citron. Den här barnmaten är både vegansk och vegetarisk. Vill du ha inspiration på fler vegetariska recept på barnmat samlar vi det i vårt arkiv här. Här samlar vi recept på vegansk barnmat du enkelt kan laga själv åt din bebis. Vegetarisk barnmat med röda linser.


Ekologisk djurhållning utgår ifrån djurens naturliga beteende. De får utevistelse, ekologiskt foder och slakten sker lugnt och värdigt. Ungarna får vara kvar länge hos sina mammor. Ekologiska livsmedel produceras utan kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel, onödiga tillsatser och onaturliga tillverkningsmetoder.


Det är den ekologiska barnmaten från Ella’s Kitchen som på mindre än ett år tagit Sveriges föräldrar och barn med storm. Nu ökas sortimentet med en helt ny typ av frukost- och mellanmålsprodukt, Morgonmums. Samtidigt kommer ännu flera smaker på smoothies och puréer. Visst gynnar ekologiska livsmedel vår hälsa, men det är i första hand för plantagearbetarnas och lantbrukarnas skull som vi bör välja ekologiskt. En anledning att folk inte väljer ekologiska livsmedel är även för att ekonomin inte tillåter det.


Dock så behöver du inte byta ut alla dina varor mot ekologiska , utan bara vissa få. Att göra egen barnmat är enkelt, roligt och smakar mycket bättre! Dessutom är det betydligt snällare mot plånboken än att köpa färdig mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg