torsdag 24 november 2016

Fiskkakor torsk

En god vardagsrätt är fiskkakor som serveras med nudlar och wokgrönsaker! Fiskkakorna görs på torsk som blandas med ägg till en smet som formas till biffar och sedan paneras i panko innan de steks krispiga. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider. Alaska Pollock men jag antar att torsk är godare), gul lök, ägg, msk dinkelmjöl, msk crème fraiche, tsk salt, lite cayennepeppar, dl ströbrö msk kaviar, dl vispgrädde, dl mjölk, Så fixar du fisken: Fräs löken i en kastrull.


Skala och koka potatis. Blanda fisk, mjöl, lök, kryddor och grädde.

Anpassa grädden efter hur mycket vatten det är i färsen. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fiskkakor : Mixa löken med ströbrödet och häll upp på en tallrik. Lägg torsk , salt och ägg i mixern. Mixa hastigt till en smet, den behöver inte bli helt slät.


Tillsätt potatismjöl, grädde, cayennepeppar och mixa ihop. En fiskkaka på lax torsk och räkor, som serveras med en fräsch mangoyoghurt. Rätten har en härlig smak av koriander, chili och hav.


Mangoyoghurt mango dl turkisk.

Skär haricots vertsen tvärs över i tunna skivor. Lägg fisk, currypaste, ägg, fisksås, potatismjöl och socker i en matberedare. Pulskör till en inte alltför jämn färssmet. Lägg i en bunke och blanda i bönor och limeblad. Dessa smaskiga och frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli kommer du garanterat göra fler än en gång.


Stek den goda broccolin med chili och vitlök och servera med ris, sweet chilisås, soja samt kakorna gjorda på bland annat mosad fisk och potatis. Asiatiska fiskkakor är riktigt gott. Här serverar vi dem med en vietnamesisk nuoc chamsås.


Fisksås låter inte så gott, men den har en viktig roll i den här rätten. Jag provade att förvälla savoykål för att servera rätten i och det blev riktigt lyckat. Barn älskar detta recept på fiskkakor med härlig spenatkräm! Du gör kakorna av bland annat fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde och ägg. Den mumsiga krämen gör du av bland annat vitlök, spenat och crème fraiche.


Saftiga och goda fiskkakor med härlig dillsmak. Ett gott sätt att använda rester av kokt eller stekt fisk. Provlagat av Arla Köket. Fiskbilen är din fiskaffär på internet. Vi erbjuder kostnadsfri hemleverans av fisk och skaldjur.


Vi använde torsk till vår fiskfärs och smaksatte den med färsk koriander eftersom det fanns hemma, men har du inte det så kan du använda koriander från burk istället.

Tillhör du de som inte gillar smaken av koriander så utesluter du den helt, prova gärna att ta i thaibasilika eller hackad persilja istället. Man jobbar som en galning i ett och ett halvt år. Forma färsen till små bollar och rulla dem i panko och platta till dem något. Stek fiskkakorna i en stekpanna med olja, ca minuter per sida. Kör i mixern med lite mjöl,grädde o ett ägg.


Mixa samman kryddorna med fiskköttet och fisksåsen, eller hacka fiskköttet fint och rör samman. Du som vill tillsätter även sambal och salt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fiskkakorna minuter på varje sida.


Servera med dippsåsen. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Rör om så att sockret löses upp. Fisk som passar till färs är lax, torsk , gädda, plattfiskfileer, hajmal eller alaska pollock.


Alternativ som burgare. Vidare kan de serveras burgare med stekt brö dressing, tomatskivor, sallad och rödlöksskivor. Som bröd kan du ta rostade eller grillade hamburgerbrö två eller en stor delad skiva surdegsbröd eller ljust bondbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg