måndag 25 november 2019

Rysk bilkörning

Med den pålagda ryska musiken, de ständiga ljusförändringarna och den obefintliga sikten är detta för oss betraktare en ren skräckfilm att titta på. Då ska vi inte tala om bilisterna på plats som kör kors och tvärs, ser ingenting och plötsligt har meter höga lågor vid sidan av vägen. En pickup har dessutom fattat eld. Det finns väldigt klantiga bilförare i Sverige. Hysteriskt roligt klipp på hur folk kör i Ryssland.


Organisationen Barentsroad har också sammanställt en mycket bra broschyr - Att köra bil i den ryska delen av Barentsregion, som ger en hel del värdefull information om tullbestämmelser, trafikregler, skyltar m. Ryssland och inte endast de som ska köra i barentsregionen. Vi har förstås inte tröttnat på den ryska trafiken. Här kommer ytterligare en film med vansinneskörning och slagsmål.


Rysk bilförare har det perfekta svaret när kille går ut ur bilen och vill slåss. Den här mannen blir ordentligt förbannad när bilen framför bromsar in snabbt. Sitter du framför datorn och äter din lunch?


Rysk bilkörning

Då kanske det här tretton minuter långa klippet med massa tokigheter från de ryska vägarna kan underhålla. Med hjälp av kameror har vi kunnat ta del av många roliga klipp från ryska motorvägar och övriga delar av landet. Många klipp från Det är halt på ryska vägar spelades in med hjälp av just såna kameror. På rysk teve är det väldigt vanligt att man visar olika situationer som uppstår i trafiken.


Nyligen visade man en händelse på en stor huvudgata i Moskva. En olycka där ett gäng ungdomar kör i 18 2kilometer i timmen ner i tunnel och inte ser att det är trafikstockning längre fram. Bila billigare - Om bilturism och miljö. Dåliga skämt (ny kategori). Den ryska rubeln är också känd som Ryska rubel.


Rysk bilkörning

Symbolen för EUR kan skrivas €. Från augusti gäller åter noll promille alkohol i trafiken i Ryssland. Men nu kommer lagen överklagas till högsta domstolen eftersom den, enligt ordföranden för Ryska bilägareförbundet, strider mot en FN-konvention om alkohol i trafiken. Religion: ca rysk -ortodoxa, muslimer, buddister m. Det är många ryska transpersoner som väljer att inte kontakta vården eller myndigheterna över huvud taget eftersom det inte finns potentiell vinst av det utan bara risk att få mer problem. I stort kommer det ändå påverka mer eller mindre alla hbtq-personer.


Det verkar inte som att ryssarna är bättre på att köra bil, för här är nämligen en samling på nio minuter som visar att vodka och bilkörning aldrig går bra ihop. Under Läs mer finns det otroligt nog två klipp till med olyckor från Ryssland. Det ryska vägnätet är inte alltid i toppskick – det har vi lärt oss av alla hundratals olycksfilmer som finns på.


Av försäkringsskäl utrustar många sin bil med en så kallad dashcam som filmar all galenskap som sker på vägarna. Expressens reporter testar köra rysk pansarvagn. Ylva är värdelös på bilkörning – kanske är hon bättre pansarvagn? Ryska talas av många i Vitrysslan Ukraina, Kazakstan, de baltiska länderna och stora delar av f. Detta fick den ryska medietillsynsmyndigheten Roskomnandzor att reagera. De menade att innehållet bryter mot rysk lag som förbjuder informationsspridning om självmord och homosexualitet.


Ryska myndigheter har redan tidigare hotat med att stänga tillgången till tidningen för läsare i Ryssland. Det var ju inte mycket internationellt samarbete på den tiden men det ryktades att Lill Strimma Svedberg hade fått träna med ett ryskt lag. Alltså fanns det alltså ett sätt att komma dit! Jag började med att välja ryska som C språk i Adolf Fredriks Gymnasium. Jag brukar inte vara allt för rysk i trafiken, det vill säga inte tränga mig in i minsta lilla lucka som uppstår för att tjäna fem meter.


Rysk bilkörning

Idag, på väg tillbaka till Moskva, kom jag dock på mig själv att rulla förbi till höger, inte på vägrenen utan på jorden med stora hål utanför asfalten. Rysk hockey har drabbats av en mängd tragedier genom åren. Ofta har tragedierna haft två gemensamma nämnare: Alkohol och bilkörning. Rysk valuta och militär infördes också planenligt i både Sydossetien och Abchasien månader i förväg, och i Krasnaja Zvezda ställde man flera månader före kriget på framträdande plats frågan om inte det bästa vore om Sydossetien och Abchasien inlemmades i Rysslan enligt den rysktalande militärhistorikern Lars Gyllenhaal. Förbundet ryska jurister för mänskliga rättigheter kallar den nya lagen för diskriminerande och söker nu stöd från internationella människorättsorganisationer, rapporterar BBC.


Amerikanska Human Rights First menar att lagen är ett ”alarmerande brott mot rättigheterna för transgender-gruppen”. Om du har ett körkort från ett annat lan gäller det i vissa fall även i Sverige. Kom ihåg att det är svenska regler som gäller i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg