torsdag 7 november 2019

Täta hål i plåttak

Plannja har plåttak i hög nordisk kvalité. Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Hitta rätt kontakt här!


Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.

Har precis lagt på plåten på taket, plåttak som ser ut som betongpannor. Missade då regel på en ca 5-skruv, skruven sitter ju inget bra där. Hur ska man göra ta ut den och täta hålet med något eller? Spik hål i falsat plåttak ! Täta skruvhål i plåttak.


Tror hålet är minimalt men det droppar in. Det finns nåt som heter Taktätmassa. Hur tätar man lättast hål på en plåt ?

Skador på plåttak av järn består nästan uteslutande av rost orsakade av olika. Det har gått hål på plåten så man ser lite utav frigoliten innanför. Hålen är ungefär 4-5mm i diameter, plåten ungefär 5mm tjock. De flesta skador och andra missförhållanden som uppstår på ett plåttak orsakar eller påskyndar ett korrosionsangrepp. Till slut kan plåten spricka i falsen och taket börjar läcka.


De var här minst fem gånger och försökte täta med silikon, men det fortsatte att läcka in regnvatten. Hur man täta hål i plåttak Smärre skador i skyddande galvaniserade beläggningen av tenn tak kan orsaka rost bildas på ytan av ditt plåttak. Plåttak är kanske de mest hållbara tak på marknaden.


Det är viktigt med täta övergångar mellan taktäckning och skorsten, vägg, taklucka. Vet att ngn hade lagt igen ett antenn hål på taket på en gammal golf ja ägde. Handlar inte detta om att det mellan olika ädla metaller kan uppstå galvanisk korrision då de omges av syrehaltigt vatten (regn). Med tiden kommer rosten skapa ett hål genom din plåttak , så att vatten kan läcka in i ditt hem. För att undvika långvarig vattenskador till strukturen i ditt hem, måste du reparera och täta hålen som bildats i din plåttak.


Här finns produkter för att laga och täta taket. Asfaltkitt Baserat på mjuk specialasfalt, fiber- och fillermaterial. Användes på papp, plåt, betong och trä.


Här hittar du bra och värdefulla tips vid läckande tak och vad du ska göra och bör tänka på om yttertaket läcker i huset. Fram till dess dominerades marknaden av smidd plåt.

Täck hålet med nästa plåt. Kontakta din återförsäljare för köp av ”wakaflex”. På tak inträffar ofta att någon i efterhand borrat hål rätt igenom taktäckningen för att dra upp en kabel, en antenn eller liknande.


Amatörmässigt utförda håltagningar och genomföringar innebär dels en stor risk för läckage dels ser det ofta fult ut. Innan du nitar måste du borra hål i de material som ska sammanfogas. För att en fog eller infästning ska bli bra är det viktigt att hålen passar exakt över varandra. Hålet ska ha mm större dimension än niten.


Standardnitar är ihåliga. Måla plåttak med Grip On Plåtfärg Tak! Färgen fungerar även på plastisolbelagda tak och fasader. Många tror att fukt utifrån är det största problemet, men så är det inte.


Det är istället fukten inifrån som ofta orsakar fuktproblem och som konstruktionen måste skyddas från. Vi har i regel större fukttillskott i våra hus idag än vad man hade förr. Men bygger man rätt ska täta hus inte alls orsaka dålig inomhusmiljö. Rena hål och springor kan också tätas med asfaltmassa eller fogmassa om de är stabila och inte utvidgar sig vid belastning.


Hål och springor som måste förstärkas, kan tätas med ett asfaltban d. Finns i flera bredder och asfalten limmar fast bandet mot underlaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg