måndag 11 november 2019

Svenska skidåkare 2015

Svenska skidåkare 2015

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Här kan du köpa friluftsmat.


Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Det blev en fantastisk sprint i tyska Dresden när världscupen drog igång igen efter Tour de Ski. Det slutade med hela tre svenska pallplatser där Linn Svahn tog säsongens andra seger medan Johan Häggström tog sin första pallplats någonsin. Pernilla Wiberg räknas av många som den mest kända och bästa skidåkaren Sverige någonsin har haft.


Natten innan sprinten mådde jag otroligt dåligt. Jag sov kanske två-tre timmar totalt. Jag var så rädd att vara dålig, att inte lyckas nu när jag hade tagit mig ändas hit. Den 8-februari gör den absoluta världseliten upp i Coop FIS Cross Country World Cup på Lugnet, Falun. Då skall världsåkarna göra upp om världscupspoäng i sprint samt km damer och km herrar med individuell start.


Och vi får möjligheten att hylla och heja fram våra svenska landslagsåkare och övriga världsåkare. Det handlar om tiotusen blodprover från nästan 2. Genom ett internationellt samarbete har Uppdrag granskning fått tillgång till blodvärden för den absoluta världseliten på skidor. I den stora databasen sticker en svensk skidåkare ut. Tre experter pekar ut honom som sannolikt dopad.


Eriksson vurpade med cykel i hög hastighet under ett träningspass och har skadat foten. Det var tur i oturen att det inte blev något värre, säger lagchefen Nils Marius Otterstad till Aftenposten. Bilden är en genrebild och har inget med innehållet i den här bloggen att göra. När en svensk skidåkare misstänks för doping slår alla svenska förstå-sig-påare ifrån sig med båda händerna och säger att en svensk åkare A-L-D-R-I-G kan vara dopad.


Svenska skidåkare 2015

Svenska längdskidåkare. En svensk kvinna omkom på måndagen i en skidolycka i Alperna. Kvinnan avled av skallskador efter att ha fallit olyckligt, uppgav polisen. Samtidigt kämpar andra elitsatsande skidåkare med betydligt sämre förutsättningar. Man måste ju ägna hela sin vakna tid åt att på något sätt försöka bli bättre och träna och då är det klart att det kan vara tufft, säger hennes manager Tomas Lingman.


Alpin kombination var på schemat under dagens världscup i Altenmarkt-Zauchensee, Österrike. Bästa svenska var idag Ida Dannewitz som låg 10:a efter första åket (super-G) och slutade på en personbästa 9:e plats efter slalomåket. Sveriges bästa sajt med kungliga nyheter och bilder, kunglig modeblogg, kändisnytt, fest och premiärer. Hon tävlar för Mälaröarnas Alpina SK.


Många åkare har efter det kritiserat användningen av astmamedicin i Norge och nu avslöjar norska TVatt även friska skidåkare erbjudits medicin under senaste världscupsäsong. Skidåkarna som vill vara anonyma säger till TVatt de inför en internationell tävling erbjudits astmamedicin trots att de inte lider av astma. Hans Olsson är den första svenska herråkaren som stått på pallen i en störtloppstävling i världscupen.


Det blev ingen roligt dag på skjutvallen för de svenska herrarna med hela fyra straffrundor i lördagen världscupstafett i Oberhof. Sebastian Samuelsson lyckades ändå köra upp laget till 11:e plats i mål, tre och en halv minut efter segrande Norge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg