fredag 29 november 2019

Tips inför resa till mauritius

Boka snabbt och enkelt. Hitta din perfekta semester här. Spara när du bokar paketresor. Res mer, spara mer med Expedia. Lös in poäng mot resekuponger! Betala inte mer än nödvändigt.

Vi har över års erfarenhet. Välkommen till Globetrotter. Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål, vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad. Allt om Resor har guider till de mest populära resorna till solen men också till weekendstäder och vinterdestinationer.


Thailand nu ggr o vill prova något nytt. Det jag undrar över är mkt! Vi vill åka på egen hand reguljärt o boka boende själva. Varför resa till Mauritius ?

Det finns oräkneliga platser att drömma sig bort till här i världen, så varför resa till Mauritius ? Du kan åka till Mauritius året om. Här möter du mat och kultur från världens alla hörn i en salig mix eftersom lokalbefolkningen har sitt ursprung i praktiskt taget hela världen. Här upplever du dofter, smaker, shopping och nöjen dygnet runt och du tröttnar aldrig på den ljumma vinden som sveper in över ön. Hepatit B-vaccin (vid långvarig vistelse i landet eller vid kortare vistelse om du avser resa upprepade gånger till riskländer).


Till vissa riskgrupper dessutoDukoral (ett koleravaccin). Om du ska resa utanför Schengen ska du se till att ditt pass är giltigt minst sex månader efter din planerade hemkomst. Om du som svensk medborgare har för avsikt att stanna på Mauritius mer än dagar så behöver du även tänka på att ansöka om visum i god tid innan resan.


Inför min resa till Madagaskar skrev jag en checklista för mig själv i anteckningarna på mobilen för att ha koll på alla praktiska förberedelser. Jag gjorde nästan min läxa från punkt till pricka, men missade uppenbarligen ett par av punkterna. Så här ser den ut, min checklista med tips inför resan. Inspiration inför din resa till Mauritius. Nyfiken på vad som väntar på den lilla paradisön mitt i Indiska oceanen?


Kika på den här korta filmen, så får du en bra känsla för vad Mauritius har att erbjuda. Planera en resa till Mauritius! Vi rekommenderar att man ser över sitt grundskydd mot difteri, polio och stelkramp.


Konsultera gärna läkare eller lokal vårdcentral för råd i god tid före din resa till Malaysia.

Kontrollera om du har en försäkring som täcker vård på Mauritius och dessutom vad den i så fall täcker. Generellt är Mauritius en mycket trygg plats att semestra på men då det är tropiskt klimat kan du gärna se över ditt vaccinationsskydd inför resan. Reser ni under absolut högsäsong, dvs januari och februari och absolut vill spela varje dag, kan det vara bra att förboka starttider de första dagarna. Vaccination kan behövas vid resa till Mauritius. Det beror på hur ditt vaccinationsskydd ser ut sedan tidigare, så kontrollera det i god tid innan resan.


Generellt sett rekommenderar man alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A – och mot hepatit B om man planerar att stanna länge i Mauritius. Men Mauritius är en grön ö som bjuder på många äventyr även för den mer rastlösa resenären. Hur aktiv er resa till Mauritius ska bli är helt upp till er. Resa till Mauritius – flyg och flygtider (du kan flyga direkt med Fritidsresor): Fritidsresor flyger direkt från Sverige till Mauritius medan Ving och Apollo ordnar paketresor med reguljärflyg med byte.


Annars kan du flyga reguljärt med Air Mauritius , Air France och Emirates. Flygtiden till Mauritius är runt timmar. Familjen Osmundsen drömresa till Mauritius. I våras tog vi tjänstledigt från våra arbeten och gav oss av med våra två barn (och år) på vårt livs drömresa – tre månader på Mauritius ! Vi är en norsk familj från Oslo. Innan resan levde vi snålt, jobbade extra och sparade alla pengar vi kunde under två år.


Packningstips inför resan. Lider du av packningsångest inför en resa ? Här får du tips på hur du effektivt och platssparande packar resväskan. Förberedelser inför resan.


Det finns några förberedelser som är viktiga att göra innan du reser. Se alltid till att ha en reseförsäkring, ett giltigt pass och rätt vaccinationer. Tänk på att du alltid lyder under det lands lagar som du vistas i. Se därför till att vara väl påläst om ditt resmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg