onsdag 6 november 2019

Världens största rockfestival

Världens största rockfestival

Sweden Rock äger rum i början av juni i samhället Norje utanför Sölvesborg i Blekinge. Det innebär inte bara en transformation inom affärsvärlden, utan i hela världen. Nationer har alltid tävlat om att överträffa varandra i ekonomiska framgångar, men för Kina och USA har det istället handlat om att prestera bäst inom teknologi - ländernas största ekonomiska livsnerv. När det kommer till arenor och sport så har människan varit imponerande duktig på att bygga stort ända sedan antikens tid i Grekland och dess amfiteatrar.


Världens Största Arenor. I Sverige har vi bland annat fina arenor som Friends Arena, TeleArena och Nya Ullevi. Men dessa står i skuggan när det kommer till internationell. Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport (ATL) Med en ganska stor marginal på cirka miljoner fler passagerare om året, så är Hartsfield Jackson Atlanta International Airport världens största flygplats sett till antalet passagerare. Studieförbundens breda samarbeten med föreningslivet och andra aktörer gör dem till en lokal motor för musik, vilket kommer att visa sig på den mångfald av genrer som kommer att presenteras på festivalens fler än 3scener.


Vill du veta vilken som är världens största religion? Här är en lista med de största religionerna i världen utifrån antal följare. Samma sak med världens största städer.


När vi researchade för denna lista, hittade vi städer som vi knappt tänkt på innan, städer som vi varit i och inte uppfattat som SÅ stora ändå och städer som vi är förvånade över att de inte finns med på listan alls. Hur definierar man då vilka städer som är världens största ? GM återigen störst i världen. Det var senast de kunde titulera sig som större än alla andra. När vi talar om världens största språk menar vi de språk som har flest modersmålstalare. Här listar vi världens största språk, med start.


Att öst är störst är tydligt om man slänger ett öga på s lista över världens största städer sett till invånarantal. Tittar man på topp tio är hela sex av dessa megastäder hemmahörande i Asien, medan Europa får se sig helt förbisett då bästa kandidaten, London, saknar ungefär miljoner invånare för att slå sig in på listan bland världens största städer. Under årets politikervecka var de tio studieförbunden på plats och arrangerade aktiviteter tillsammans med. En klar majoritet av världens största bolag kommer från USA.


Inte mindre än av världens största bolag är amerikanska. Stratolaunch har större vingspann, men säkert är att Antonov An-2är världens längsta och tyngsta flygplan någonsin. För tjugonde året i rad presenterar nu affärsmagasinet Fortune sin årliga lista över världens 5största bolag baserat på inkomster, den sk Global500-listan. Se videon om de största flytande farkosterna i olika klasser.


Gizmodo har på sin undersajt Sploid presenterat en video om världens största fartyg som idag seglar. Det handlar både om längder, vikter och lastförmåga i olika klasser som fraktfaryg, segelskepp, fiskefartyg, passagerarskepp och militära fartyg. Men eventuellt har vi nått gränsen för hur stora fartyg kan bli. Många av världens hamnar kan inte längre följa me och de kan helt enkelt inte utvidgas mer. Helt klart är att det är Niagarafallen, Victoriafallen och Iguazufallen som sinsemellan tävlar om titeln världens största , världens mäktigaste, världens häftigaste osv när det gäller vattenfall.


På lördagen gjorde världens största flygplan Stratolaunch sin jungfrufärd. Det jättelika planet har sex motorer och två flygplanskroppar – och ett vingspann på hela 1meter. Tester på flygplanet, som utvecklats av nyligen avlidne Microsoft-miljardären Paul Allen, har gjorts på marken under mer än ett år. Harbin internationella is- och snöskulpturfestival hålls i. Men nu är trenden att promenaddäck kantade av nöjen istället ska vara vända ut mot havet. Först ut var Norwegian Cruise Lines med The Waterfront, som finns på deras senaste fartyg Breakaway och Getaway.


Det danska rederikonglomeratet Maersk har återigen världens största containerfartyg. Tiden på toppen lär dock bli kortvarig då ett ännu större fartyg redan är väg. Det rapporterar danska Børsen.


Världens största rockfestival

Ett slag som kom att påverka framtidens krig och dem som bodde på öarna i Bohuslän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg