torsdag 7 november 2019

Svalbard väder juli

Komplett översikt över Svalbards väder året runt med klimatdata för temperaturer, soltimmar, vattentemperatur och nederbörd. Resa väder och klimat. Normalt väder för säsongen i Longyearbyen, Svalbard i Norge.


Bästa tiden att åka Svalbard. Den bästa tiden att åka till Svalbard är av Juni till och med September, under vilken du har en een väldigt kall temperatur, men nog knappt nederbörd. Den högsta medeltemperaturen i Svalbard är 3°C i Juli och den lägsta är -12°C i Mars. Vädret och klimatet i Svalbard är lämpligt för en vintersport.


Läs en översikt över klimatet. Norr om det högtrycksdominerade vädret över Europa styrdes lågtryck upp mot Norra Ishavet. Väder Svalbard Lufthavn. Se även vädret på Svalbard året runt uten klimatuppgifter för Stockholm. Temperatur, nederbör observationer, väderstatistik och väderradar.


En expeditionsresa till Svalbard kostar en förmögenhet, men den som själva sätter ihop en resa kan få den till ett åtminstone överkomligt pris. På grund av detta är Svalbard (åtminstone sydvästra delen) varmare än andra områden på samma breddgrad. Detta gynnar gruvnäringen som kan skeppa ut kol mellan juli och december.


Isförstärkta fartyg kan förlänga säsongen ytterligare någon månad. På samma breddgrad i Kanada är sjöfart i stort sett utesluten på vintern. Vädret i Svalbard Lufthavn idag, i morgon och upp till 15-dygnsprognos. Jämför väderprognoser från SMHI, YR och FMI.


Vädret i Trollstigen idag, i morgon och upp till 15-dygnsprognos. Svalbard isbjörnsafari: denna resa har flera avgångar, ring eller skicka en intresseanmälan för mer information. Skottland har ett tempererat och oceaniskt klimat.


Sommartid ligger medeltemperturen runt tio grader. Besöker du Island och Reykjavik i juni, juli eller augusti kan du räkna med 8-grader och gott om soltimmar. Om det är varmare än tio plusgrader och solen tittar fram, då är det t-shirt- och uteserveringsväder för islänningarna!


Svalbard väder juli

If you develop programs, applications or other services with data from Yr, we. Varmt och fuktigt i juli. Men i början av juli tränger varm luft in över nästan hela landet.


Den varma luften kommer in från öster och och ger så kallad ryssvärme – något som är vanligt i juli och augusti, berättar Kjell Lund. Norrland får högtryck och torrt väder med temperaturer över det normala. Dramatiskt väder på Svalbard Vädret på Svalbard var mera behagligt förra året än det vi har nu. Men det fanns även annat väder emellanåt, vilket jag dramatiserar med en svartvit version. Vi spanar efter både isbjörn och valross som är vanligare på norra sidan av Svalbard , men har inte sett varken dem eller några valar ännu.


Svalbard väder juli

Första dagen med blå himmel och strålande solsken vi upplevt på Barents hav eller. Har du lite funderingar omkring väderleken och hur du ska packa? Här kan du se genomsnittlig dagstemeratur längs norska kusten.


I Norrland kommer vi få se liknande väder i juni, om än något kyligare. Men i snitt kommer vädret präglas av varmare luft och ligga på cirka grader. Tagilla svalbard merkityt.


Regnperioden brukar börja i december och pågår till mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg