måndag 1 april 2019

Svalbard väder maj

Svalbard väder maj

Komplett översikt över Svalbards väder året runt med klimatdata för temperaturer, soltimmar, vattentemperatur och nederbörd. Longyearbyen, Svalbard. Se även vädret på Svalbard året runt uten klimatuppgifter för Stockholm. Om du vill veta hur vädret kommer att bli de kommande dagarna, kan du också se en väderprognos för Svalbard med den aktuella vattentemperatur just nu under: Väder Svalbard.


Svalbard väder maj

Bästa tiden att åka Svalbard. Den bästa tiden att åka till Svalbard är av Juni till och med September, under vilken du har en een väldigt kall temperatur, men nog knappt nederbörd. Den högsta medeltemperaturen i Svalbard är 3°C i Juli och den lägsta är -12°C i Mars. Läs en översikt över klimatet. Väderfenomen inspelade under tidigare år i Svalbard och Jan Mayen ☃ Vattentemperaturen i localities i Svalbard och Jan Mayen ☀ Holiday väder för Svalbard och Jan Mayen i Maj ☔. Temperatur, vatten, nederbör dagar av vått väder och råd på den bästa tiden att besöka Svalbard och Jan Mayen.


Resa väder och klimat. En expeditionsresa till Svalbard kostar en förmögenhet, men den som själva sätter ihop en resa kan få den till ett åtminstone överkomligt pris. If you develop programs, applications or other services with data from Yr, we. Svalbard ligger på gränsen mellan två områden av lågt lufttryck, det ena mellan Svalbard och Grönlan det andra mellan Svalbard och Norge. Himlen är i regel mindre mulen under den kalla årstiden än under den varmare årstiden, då dimma är vanlig.


Klimat och väder Norge Här kan du läsa om klimat och väder i Norge - se bland annat temperaturer för Bergen, Oslo och Tromsø. Vi besöker Svalbard under den tid det är som bäst, vårvintern april- maj. Då är det ljust dygnet runt och det är för det mesta ganska milt väder. På Svalbard har man chansen att få se och uppleva djurarter typiska för Arktis och då inte minst isbjörnen.


Vädret kan vända fort, terrängen är lömsk. Snöstorm är vardag för Svalbards starka grunskies, en lyckosam korsning mellan grönlandshundar och huskies. Den kränger i spåren och trilskas som en oinriden unghingst, men det är bara kul.


Det är lite rodeo över skoterkörandet. Skotern har en egen vilja. Reykjavik har ett klimat och ett väder som är varken eller.


Det är varken särskilt varmt på sommaren eller kallt på vintern – tvärtemot vad många tror. Om vintern ligger Svalbard inbäddat i mörker under ett täcke av is och snö, men från mitten av april till slutet av augusti lyser midnattssolen över Svalbard. Början av säsongen ( maj till slutet på juni) bjuder på vackra vinterlandskap och en förunderlig renhet.


Augusti månad präglades till stor del av ostadigt väder med passerande nederbördsområden och skurar. Den avslutande veckan tog dock ett högtryck sig in över landet och gav soligt och mycket varmt väder , på några håll dryga 30°. Palma stad är dessutom ett hett weekendresmål med bra shopping, trevliga restauranger och mysiga omgivningar.


I maj är det grader varmt på dagen och i vattnet är det upp till grader. Alla charter och paket till Mallorca i maj Varmt i maj – till grader. Här är resmålen som ger dig snäppet varmare väder än här hemma i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg