måndag 29 maj 2017

Byta lamputtag till vägguttag

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Jämför pris byggvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris. Stort utbud till rätt pris från kända varumärken.


Maskiner och verktyg till rätt pris. Idiots Tree Felling Fails with Chainsaw Machine - Tree Falls on Head and House - Duration: 8:11.

En typisk strömställare från till exempel Eljo har en märkström på 10A så där har du fel. Lamputtag har normalt en märkström på 6A, precis som du säger, men eftersom TS var ute efter att byta till ett vanligt envägs-uttag så spelar ju inte det någon roll. Det uttaget har givetvis en högre märkström. Ett lamputtag levererar (i teorin, i verkligheten är de nog avsäkrade 10A) max 6A. På så sätt blir en ändring om något till det bättre, bortsett från att man ändrar utförandet då.


Det mest korrekta är som sagt att byta lamputtaget till ett jordat envägsuttag och sedan stoppa i sin transformator där. Av samma anledning är det inte godkänt med en övergång från europa-stickpropp till Schucko skarvuttag. Europa-stickpropp = max 5A) Så även om du kan göra en adapter själv, så får du inte göra det i enlighet med gällande regler.

Då är det bättre att byta ut lamputtaget mot ett vanligt vägguttag. Det beror på att lamputtag får vara mycket klenare än vanliga kablar. Min fundering är om man kan göra en liten sladd med lamputtag hane till. Utanpåliggande och 3-poligt kronuttag med krok.


Montera sladdströmbrytare, lamputtag , skarvuttag och stickkontakt på en sladd. Det här får du inte göra själv: Nyinstallera strömbrytare och vägguttag. Ansluta eller losskoppla fast anslutna apparater. Däremot kan du kapa av den trasiga delen. Du får bara ersätta slad stickpropp och skarvuttag med samma slags materiel som tidigare.


Behöver du byta stickpropp på lampor av annat slag eller på hushållsapparater, ska de lämnas in till en fackman för ombyggnad. A får du byta själv du får byta ojordade vägguttag på egen han men bara sådana för högst a. Byte från ojordade till jordade uttag kräver behörighet du måste anlita en elinstallatör för att dra fram skydds­ jordsledare och byta ut alla vägguttag i rummet. Då jag fortfarande vill ha belysning i det rummet, utan att flytta möbeln, vill jag koppla in en golvlampa till det lamputtaget. Golvlampan har däremot ett vanligt uttag och har även en egen strömbrytare.


Det ger mig två frågeställningar: 1. Finns det någon enkel adapter för lamputtag till vanligt uttag? Lägenheten hemma är endast utrustad med ojordade vägguttag vilket så här i ect.

Men när jag skulle sätta i kontakten såg jag att det var ett jordat vägguttag metalldelar -de får man byta stickpropp på från Ojordad rund till. Snygga lamputtag för montering både på vägg och i tak. Beställ lamputtag från Schneider Electric och Elko online hos ELDIREKT.


Brett sortiment av lamputtag , grenproppar, uttag med krok mycket mer inom belysning- elprodukter. Byt ut lamputtaget mot ett vanligt uttag och koppla förbi strömbrytaren. Stilrent och runt lamputtag med jor 250V för väggmontering. Jordade vägguttag för högst a. Fler armaturtillbehör finns att fynda hos Elbutik. Handla Lamputtag 2p jord snabb Svart till återförsäljarpriser hos Storel – din elgrossist.


Det finns många restriktioner kring att dra el själv i hemmet och med tanke på riskerna är det inte så konstigt. När man har med el att göra finns det inte utrymme för att chansa, ett felsteg kan leda till allvarliga skador och i värsta fall till döden. Byta eluttag – så här gör du.


Kanske inte Lamputtag Till Vägguttag. Många behöver verkligen det inför de aktiviteter de lär ha varje dag. Varit och letat runt på stan men det finns inga dekorationer som är gjorda med vanliga lamputtag , och många fina LED finns det, men de har alla en eller 24v omvandlare som är gjord för vanliga vägguttag , jävligt störande. Dom hade riktigt billiga och fina på Lidl t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg