fredag 12 maj 2017

P3 dokumentär 2017

P3 dokumentär 2017

Missa inte att lyssna på podden PDystopia. Våra liv bedöms och kvantifieras allt mer i och med de digitala spår vi lämnar ifrån oss. Programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dem som var med när det hände.


Veterinär Elis Sandberg vill bota cancer och uppfinner preparatet THX, gjort på kalvbräss. Sjuka människor vallfärdar till honom i hopp om räddning. Den närmaste familjen, vännen Karin som åkte med Elin på spårvagnen, vittnet som hörde Elin skrika utan att slå larm men också den idag dömde mördaren som har fortsatt att hävda sin oskuld. Vinn biljetter till årets Dokupodd – en fest för all form av radioberättande. Ansvarig utgivare: Şîlan Diljen där inget annat anges.


Bland de mest lyssnade avsnitten finns mordet på Elin Krantz, skolskjutningen i Jokela och knarkkungarna på Darknet. En febril jakt på orsaken startar. PDokumentär har under sina år producerat många uppskattade podcasts.


Samtidigt kämpar Miljöpartiet för att ta sig in i riksdagen. Den första handlade om hedersmordet på Abbas Rezai. Den om dopingskandalen lyssnade jag på två gånger idag, jag blir så irriterat fascinerad.


Sigrid Edsenius är reporter på lokalradion i grannlänet till Blekinge – PKalmar. Gillar verkligen att de kan få precis vad som helst att bli intressant. Bäst är Anton Berg, men gör han dokumentärer för Plängre? På dokumentären om gängskjutningen på Vår krog och bar var jag med en vecka på slutet. Dom behövde en ny blick på det extremt komplexa material.


Sveriges största podd. Vad är ditt starkaste minne. Karwan Farajs tredje dokumentär i P3. Intervjuer i dokumentären har gjorts med överlevande, anhöriga, gängkillar, polis, åklagare, fotbollstränare och ambulanssjukvårdare. Polisen som mördades var Richard Helbush, år, och i dokumentären intervjuas hans kollega Don Anderson.


Däremot intervjuas inte hans två systrar som enligt dokumentären ska ha sagt att de hatar Annika Östberg när hon var på benådningsförhör. En tydlig förtjänst med dokumentären är Krisofer Hansson och Fredrik Johnssons skarpa öga för detaljer. Det är tidvis absurt och inte utan viss surrealism.


Deras fantastiska val av musik förstärker. Det är gjort med lätt han underhållande och fartfyllt. I Dox hittar du världens bästa filmer om verkligheten. Brännande aktuellt i Dokument utifrån. För att förstå hur händelser i vår nutidshistoria skapar avtryck och förändrar vårt sätt att leva, måste de sättas in i ett sammanhang.


Sexanklagelserna mot Hollywoodproducenten Harvey Weinstein väcker en global rörelse mot sexuella övergrepp. Han förnekar att det skulle förekommit våld i hemmet och säger att de som påstår det ljuger. Så stark, så smärtsam och fortfarande så aktuell. Den gav mig också en sorts beundran gentemot hans föräldrar och hur de orkat leva vidare.


P3 dokumentär 2017

Orkat berätta sin sons historia och sprida hans ljus över mörka sinnen av hat, nazi- och rasistiska åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg